Cappuccino-szelet
Cappuccino-szelet
Hozzávalók 6 személyre
Tésztához
- 6 tojás
- 6 ek porcukor
- 1/2 cs sütőpor
- 6 ek liszt
- 1 dl étolaj
- 2 ek kakaópor
Krémhez
- 6 dl tej
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 csapott ek kakaópor
- 1 csapott ek darált kávé
Díszítéshez
- 4 dl tejszínhab
- kakaópor
Elkészítés:
Tészta:
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük.
A sütőport és a kakaóport elvegyítjük a liszttel, majd az étolajjal együtt a tojásos masszához keverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához adjuk. Tepsibe öntjük és megsütjük.
Krém:
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összevegyítjük.
A krémbe belekeverjük a kakaóport és az őrölt kávét.
A megsült tésztára kenjük az elkészült krémet. Majd a tetejére a felvert tejszínhabot.
A tetejét cukrozatlan kakaóporral meghintjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept