Gyümölcsös pannacotta torta

Nyereményjáték

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

összesen 5 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Így tüntesd el magadról a parfüm illatát: egy mozdulat, és nyoma sem lesz »

Mintás, meleg pulcsik 6 ezer forint alatt - Csinos és kényelmes mind »

A legszebb körömminták ősz végére, tél elejére: magadnak is elkészítheted »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

A piskótához

  • 50 g cukor+ 20 g a habba
  • 90 g liszt
  • 37 ml tej
  • 37 ml olaj
  • 1 tojás
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál málnadzsem

A krémhez

  • 300 g fehér csokoládé
  • 500 ml tejszín
  • 15 g lapzselatin

Töltelék

  • 500 gramm málna
  • 500 gramm szeder

A málnás tetőhöz

  • 300 g málnadzsem
  • 5 g lapzselatin

A dekoráláshoz

  • kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjét a kevés cukorral, 1 csipet sóval és 1 csepp citromlével kemény habbá verjük.A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáöntjük a tejet és az olajat. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd lassan a sárgájás masszához adjuk, csomómentesre dolgozzuk. A fehérjéből egy keveset durván elkeverünk benne, majd a többit óvatosan. A kész tésztát a formába töltjük, 175 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, mert elég a fele magassága is. A tortához használatos lapot megkenjük málnadzsemmel. A fehér csokit egy tálba tesszük összetördelve, a tejszínt felfőzzük. Ezalatt a lapzselatinokat beáztatjuk hideg vízbe. A csokoládéhoz hozzácsurgatjuk a forró tejszínt, és folyamatos keverés közben feloldjuk a csokit, majd habverővel kihűlésig keverjük. Ha szoba-hőmérsékletű lett a krém, a lapzselatint kivesszük a vízből, majd felolvasztjuk. Folyamatos keverés mellett keverjük a krémhez, majd addig forgatjuk a krémet, míg kicsit el nem kezd sűrűsödni. Mielőtt teljesen besűrűsödne, ráöntjük a formában levő piskótára, majd betesszük a fagyasztóba, míg szilárdra nem fagy a krém teteje. Ezután hideg vízbe áztatjuk a maradék 5 gramm lapzselatint is, majd kinyomkodjuk és felolvasztjuk, és a málnadzsemhez öntjük folyamatos keverés mellett. A sűrített dzsemet egyenletesen elterítjük a krémen és a fagyasztóban tartjuk, míg meg nem szilárdul.(A málnát és a szedret leturmixoljuk, átszűrjük és a forma mélyedéseibe töltjük. Vagy mellé.) Kókuszreszelékkel megszórjuk és gyümölcsökkel díszítjük.

1
2
3
4
Blog.hu ajánló