Joghurtos-epres pite
Joghurtos-epres pite
Hozzávalók 4 személyre
- 3 tojás
- 1/2 bögre cukor
- 50 g olvasztott vaj
- 175 g joghurt
- 1 dl tej
- 2/3 bögre liszt
- 1/2 zacskó sütőpor
- 1 bögre eper
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a langyosra hűlt olvasztott vajat, a tejet és a joghurtot.
A sütőport a liszthez adjuk, majd a lisztet a tojásos keverékhez. Alaposan elkeverjük.
Az így kapott tésztát olajozott-lisztezett formákba töltjük - ügyelve arra, hogy a massza csak azok 2/3 részéig érjen.
Az epreket 2-3 részre vágjuk, a tésztára potyogtatjuk.
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A formából kiborítjuk, porcukrot hintünk rá.
Ez a mennyiség 10-12 virágforma megtöltéséhez elegendő. Torta- vagy piteformában is süthetjük, ekkor azonban a gyümölcs kerül az edény aljára, s arra öntjük a masszát.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept