Sárgadinnye hajó
Sárgadinnye hajó
Hozzávalók 4 személyre
- 1 sárgadinnye
- 500 g mascarpone
- 1 citrom
- 4 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg túró
- 1 rumaroma
- 15 dkg fekete szeder
- menta
Elkészítés:
Hamarosan elkezdődnek az olimpián a kajak-kenu versenyek is. Hajrá magyarok! Ez adta az apropóját ennek a desszertnek az elkészítéséhez.
A sárgadinnyét szeletekre vágjuk, majd egy kocka formát kivágunk a gyümölcs húsából, ide töltjük majd be a mascarponés töltelékünket. Ehhez a mascarponét elkeverjük a túróval, a vaníliás cukrokkal, a rumaromával, a citrom reszelt héjával és a szeder felével. Tehetünk bele 2 cl erdei gyümölcsszirupot, (ha nincs otthon, gyümölcsszörppel is helyettesíthető). Botmixerrel keverjük csomómentesre (elsődlegesen a túró miatt), majd töltsük bele a kivájt sárgadinnyékbe. Kehelyben is elkészíthetjük, akkor a sárgadinnyét felkockázzuk, és arra tesszük rá a töltelékünket. Mentával díszíthetjük a tetejét. Nagyon behűtve tálaljuk!
Figyelem: Rengeteg kalóriát tartalmaz, ha csak drukkolunk az olimpikonoknak a TV előtt, akkor egy szeletnél egyszerre ne együnk többet :)
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept