Sóban sült csirke
Sóban sült csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 1 egész csirke
- 1 kg tengeri só
- friss rozmaring
- 1 db lime (megteszi citrom is)
- 1 teáskanál római kömény
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej fokhagyma
Elkészítés:
A megtisztított csirke hasüregébe félfejnyi, pucolt fokhagymagerezdet, lime-cikkeket, rozmaringágat teszünk, és kívül-belül bekenjük egy kevés olívaolajjal.
A tengeri sót a maradék fokhagymagerezdekkel (pucolva, egészben), rozmaringgal, római köménnyel összekeverjük, majd egy nagyobb tepsi aljára szórjuk a sót, ráfektetjük a csirkét. A csirkét is bevonjuk sóval, kb. 1 cm vastag legyen a kéreg. Olívaolajos vízzel spricceljük meg, majd 180 fokos sütőben kb. 1,5 óra alatt süssük készre (függ attól, hogy milyen nagy volt a csirkénk).
A fűszerezés a fentieken kívül ízlésünk szerint bármi lehet még (pl. majoranna).
Nem kell félni, a csirke nem lesz sós a végén. A sóban sütéstől nagyon porhanyós lesz, nem szárad ki, a fűszeres kéreg pedig még ízletesebbé teszi.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept