Mézes sült oldalas

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

A magyar színésznő különös dologgal oldja a feszültséget - Te kipróbálnád? (x)

beauty and style

A 44 éves Vanessa Paradis nincs túl jó formában: retusálatlanul egész másképp néz ki »

Így viseld a parkakabátot, hogy nőies legyen - Imádjuk a katonai stílust! »

Mini borítéktáska házilag: készítsd el pofonegyszerűen, varrás nélkül »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csontos oldalas
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 3 dl sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál Worchester szósz
  • 1 evőkanál fehérborecet
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, és egy tálban hozzáöntjük a többi hozzávalót, alaposan kikeverjük. Lényeg, hogy ne legyen túl édes, ne legyen sós, inkább olyan pikáns, mindennek egyformán érezzük az ízét. Egy elég sűrű pácot kell kapnunk.

Az oldalast feldaraboljuk, mégpedig úgy, hogy 2-3 csontonként vágunk le egy-egy szeletet. A húsok mindkét oldalát bevonjuk a páccal egy szilikonos ecset segítségével, és egy jénai tálba helyezzük. Ha végén marad a pácléből (nekem mindig szokott), akkor ráöntjük a húsokra. Akkor jó, ha sok páclé marad, mert másnap ebben fog sülni az oldalas. A jénai tálat lefedjük és egy éjszakára a hűtőbe helyezzük.

Másnap a sütőt 230-250 fokra előmelegítjük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és egymás mellé belehelyezzük az oldalas szeleteket. Aláöntjük a páclevet, valamint egy kis vizet. A tepsit alufóliával betakarjuk, és így sütjük a húst kb. 1 órán keresztül. Ezután megfordítjuk a húsdarabokat és öntünk még alá egy kicsi vizet, ha elpárolgott volna. Szintén lefedjük és tovább sütjük.

Akkor van kész, amikor a hús szinte leomlik a csontról. Ekkor levesszük az alufóliát a tetejéről és pirulásig sütjük (kb. 10 perc). Vigyázzunk, mert a méz miatt hamar megéghet!

Amint elkészül, egy tálba átemeljük a sült oldalasokat és aláöntjük a mézes-fűszeres szaftot, vagy külön tálkában is kínálhatjuk mellé. Fűszeres-hagymás tepsis krumplival és paradicsomos-uborkás bulgurral szoktuk enni.

Blog.hu ajánló