Szedres rizskocka
Szedres rizskocka
Hozzávalók 4 személyre
A piskótához
- 2 db tojás
- 4 dkg finomliszt
- 4 dkg kristálycukor
A krémhez
- 1 l tej
- 30 dkg kerek szemű rizs
- 1 cs. vaníliás cukor
- 5 dl tejszín
- 8 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál zselatin (főzős)
- 10-20 dkg szeder
- csipet só
- 2 dl szederlé
- 1 cs. piros tortazselé
Elkészítés:
A tésztához az egész tojásokat a cukorral, gépi habverővel előbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magasabb fokozaton sűrű habbá verjük. Majd óvatosan összedolgozzuk a liszttel, és zsiradékkal kikent, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) 20 * 30 cm-es tepsibe terítjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A tejben pici sóval puhára főzzük a rizst, majd a végén hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot. Elkeverünk benne két evőkanál feloldott zselatint (pár evőkanál hideg vízzel elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük, hogy feloldódjon, de forrni nem szabad, mert nem köt meg!), majd langyosra hűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a tejberizshez keverjük. A rizses krémet egyenletesen elterítjük a piskóta tetején, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen. Hogy még finomabb legyen, a rizses krémbe is tehetünk szedret: fele krém, majd szedret teszünk rá, és a maradék krém,
Közben a tortazselét elkészítjük a tasakon feltüntetett előírás szerint, keverhetünk bele szederlét is.
A rizses krém tetejét kirakjuk szederrel, bevonjuk a tortazselével, és tálalásig további 2 órára visszatesszük a hűtőbe.
Kockákra vágva tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept