Szedres rizskocka

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szedres rizskocka

Hozzávalók 4 személyre

A piskótához

  • 2 db tojás
  • 4 dkg finomliszt
  • 4 dkg kristálycukor

A krémhez

  • 1 l tej
  • 30 dkg kerek szemű rizs
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 dl tejszín
  • 8 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál zselatin (főzős)
  • 10-20 dkg szeder
  • csipet só
  • 2 dl szederlé
  • 1 cs. piros tortazselé
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához az egész tojásokat a cukorral, gépi habverővel előbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magasabb fokozaton sűrű habbá verjük. Majd óvatosan összedolgozzuk a liszttel, és zsiradékkal kikent, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) 20 * 30 cm-es tepsibe terítjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A tejben pici sóval puhára főzzük a rizst, majd a végén hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot. Elkeverünk benne két evőkanál feloldott zselatint (pár evőkanál hideg vízzel elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük, hogy feloldódjon, de forrni nem szabad, mert nem köt meg!), majd langyosra hűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a tejberizshez keverjük. A rizses krémet egyenletesen elterítjük a piskóta tetején, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen. Hogy még finomabb legyen, a rizses krémbe is tehetünk szedret: fele krém, majd szedret teszünk rá, és a maradék krém,
Közben a tortazselét elkészítjük a tasakon feltüntetett előírás szerint, keverhetünk bele szederlét is.
A rizses krém tetejét kirakjuk szederrel, bevonjuk a tortazselével, és tálalásig további 2 órára visszatesszük a hűtőbe.
Kockákra vágva tálaljuk.

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük