Szamócás-rebarbarás pite
Szamócás-rebarbarás pite
Hozzávalók 6 személyre
- 30 dkg rebarbara megtisztítva, felkockázva
- 50 dkg szamóca picit felvagdosva
- 7 dkg nádcukor
- 1/2 l víz
- 250 gramm liszt
- 200 gramm puha vaj, kockákra vágva
- 100 gramm átszitált porcukor
- 1 csipet só
- 2 tojássárgája
Elkészítés:
A rebarbarát a szamócával és a cukorral nagyon minimális vízre téve megpároltam. Aztán leszűrtem.
A lisztet a gyúródeszkára halmoztam, a közepébe csináltam egy elég nagy lyukat, amibe belefért a cukor, a só és a vaj. A vajat elmorzsoltam a cukorral, majd beleütöttem a tojásokat, és összegyúrtam a tésztát. Fóliába csomagolva hűtőben kell pihentetni 1-2 órát, hogy a vaj visszadermedjen
Kivajaztam a piteformát (kicsi, 20-22 cm körüli), kibéleltem a 3/4-ével és vakra sütöttem 10-15 percig 180 fokon. (Tettem bele sütőpapírra babot.)
Azután elsimítottam benne a kissé kihűlt tölteléket és a maradék tésztát kinyújtottam és rácsozóval berácsoztam, majd befedtem a pitét vele.
Nem kentem le semmivel, hiszen vajas tészta és betoltam 170 fokra, majd addig sütöttem, míg szép színt nem kapott a teteje. Ezután kicsit hagytam hűlni, majd porcukorral meghintve tálaltam.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept