Bohókás csokitorta
Bohókás csokitorta
Hozzávalók 12 személyre
- 150 gramm cukor+ 60 gramm a fehérjéhez
- 263 gramm liszt (-3 ek kakaó súlya, ha kakaós a tészta)
- 1,15 dl tej
- 1,15 dl olaj
- 3 tojás
- 3/4 cs sütőpor
- 4 tojás a krémhez
- 20 dkg cukor a krémhez
- 2 van. cukor a krémhez
- 23 dkg hűtőből épp kivett vaj
- 25 dkg jó minőségű étcsoki
- 4 dkg kakaópor
- 9 csomag KitKat csoki
- 2 csomag Smarties
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, egy csipet sóval, a kakaóval összekeverjük jó alaposan.
A fehérjét a kevesebb cukorral kemény habbá verjük.
A sárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat.
Ezután apránként hozzákeverjük a lisztes keveréket. Jó masszív tésztát kapunk, amit a tojásfehérjével fellazítunk úgy, hogy egy keveset keverünk hozzá 2-3 nekifutásra, majd az egészet beleforgatjuk és beleöntjük a formába (18 cm átmérő, megmagasítva sütőpapírral).
175 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Kb. 50 perc.
A piskótát mindig fejjel lefelé borítom sütőpapírra, úgy hagyom letakarva kihűlni, majd 5 lapra vágom.
A tojásokat a cukrokkal alaposan elkeverjük és addig hevítjük egy lábasban, míg a cukor elolvad. Ezután kihűlésig habot verünk belőle.
Ha szoba-hőmérsékletűre hűlt a tojásos hab, akkor kivesszük a vajat a hűtőből és belekockázzuk, miközben a gép csak kavar és kavar.
Nem kell aggódni, ha darabos marad, majd jön a meleg csoki és megoldja! :)
Az étcsokit a kakaóval gőz fölött megolvasztjuk és csomómentesre keverjük, amit aztán folyamatos keverés mellett hozzáöntünk a habhoz.
Jól elkeverjük és hagyjuk kicsit összeállni.Én egy kicsit hagytam állni így a tűzhelyen, aztán már töltöttem is, körbe is bekentem és hűtőbe tettem negyed órára.
Ezután körbe raktam a KitKat csokival és a tetejére szórtam óvatosan a cukrot. Nagyon bejött! :)
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept