Gombapaprikás házi metélttel

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gombapaprikás házi metélttel

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 evőkanál olaj
  • 3 vöröshagyma
  • 4 db 200 grammos csiperke gomba (konzerv, de persze frissből az igazi)
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 4 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál keményítő
  • 3 tojás
  • 30 dkg liszt
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymákat felkockázzuk, megdinszteljük, mikor ez kész, hozzáadjuk a pirospaprikát, a köményt, a sűrített paradicsomot és a gombát.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, közepes lángon főzzük, míg a gomba megpuhul. Öntsünk alá egy kevés vizet.
Mikor a gomba kellőképpen megpuhult, hozzáadjuk a kakukkfüvet.
Még pár percig főzzük és egy kevés vízzel elkeverve a keményítőt, besűrítjük.
Ha valaki tejfölösen szereti, víz helyett 2-3 evőkanál tejfölben keverje el a keményítőt.
A tésztához a liszteket átszitáljuk, beletesszük a robotgép dagasztó táljába, majd hozzáadjuk az egyenként felütött tojásokat.
A gépet beindítjuk, alacsony fokozaton 3-4 perc alatt készre gyúrja.
Miután a tészta teljesen összeállt, kivesszük a gépből, gombócot formázunk belőle, majd egy nylonzacskóba tesszük és a hűtőben fél órát pihentetjük a nyújtás előtt.
Miután a tészta eleget pihent, 3 darabra osztjuk és lisztezett deszkán többször átnyújtva, kb. 2 mm vastagságra nyújtjuk.
Egy éles késsel felvágjuk metéltnek, majd meglisztezzük, egy nagyobb tálcán szétrázogatjuk, hogy ne tapadjanak egymáshoz.
Rögtön ki is főzhetjük lobogó sós vízben.

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük