Vaddisznópörkölt pikánsan

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

A magyar színésznő különös dologgal oldja a feszültséget - Te kipróbálnád? (x)

beauty and style

Kicsi a melled? Akkor ezt a 8 trükköt neked is ismerned kell! »

A 44 éves Vanessa Paradis nincs túl jó formában: retusálatlanul egész másképp néz ki »

Így viseld a parkakabátot, hogy nőies legyen - Imádjuk a katonai stílust! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • 2 kg vaddisznó hús (comb, tarja, ami van)
  • 5 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 3 szem egész borókabogyó
  • 2 ek sertészsír (az íze végett)
  • 2-3 ek áfonya- vagy meggylekvár
  • só, bors, kakukkfű, ételízesítő
  • 1 paprika
  • 2 paradicsom
  • 2-3 dl száraz (házi) vörösbor
  • 3-4 babérlevél
  • 1 csipet őrölt kömény
Recept idők

Elkészítés:

Bográcsban készítve a legfinomabb! Forró zsíron az apróra kockázott hagymákat egy kis sóval megdinszteljük.
Rádobjuk a felaprított fokhagymát és a felaprított paradicsomot, paprikát. Ha jól megfonnyadtak a paprikák és a paradicsom is jól szétesett, akkor kap egy kis pirospaprikát és fűszereket, hogy jó alapot adjanak a húsnak, majd azonnal felöntjük egy kis vízzel.
Rárakjuk a húst és jól elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi.
Hagyjuk a húst puhulni, majd ha már közeledünk a vége felé, akkor utánfűszerezzük és a borókabogyókat is belemorzsoljuk.
Ahogy elfőtt a víz a húsról, ráöntünk egy kis száraz vörösbort és a legvégén, mikor már puha a hús, elkeverünk a pörköltben 2-3 evőkanál lekvárt.
Főtt, cikkekre vágott krumplival (is) tálalhatjuk.

1
2
3
4
Blog.hu ajánló