Vaddisznópörkölt pikánsan
Vaddisznópörkölt pikánsan
Hozzávalók 8 személyre
- 2 kg vaddisznó hús (comb, tarja, ami van)
- 5 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- 3 szem egész borókabogyó
- 2 ek sertészsír (az íze végett)
- 2-3 ek áfonya- vagy meggylekvár
- só, bors, kakukkfű, ételízesítő
- 1 paprika
- 2 paradicsom
- 2-3 dl száraz (házi) vörösbor
- 3-4 babérlevél
- 1 csipet őrölt kömény
Elkészítés:
Bográcsban készítve a legfinomabb! Forró zsíron az apróra kockázott hagymákat egy kis sóval megdinszteljük.
Rádobjuk a felaprított fokhagymát és a felaprított paradicsomot, paprikát. Ha jól megfonnyadtak a paprikák és a paradicsom is jól szétesett, akkor kap egy kis pirospaprikát és fűszereket, hogy jó alapot adjanak a húsnak, majd azonnal felöntjük egy kis vízzel.
Rárakjuk a húst és jól elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi.
Hagyjuk a húst puhulni, majd ha már közeledünk a vége felé, akkor utánfűszerezzük és a borókabogyókat is belemorzsoljuk.
Ahogy elfőtt a víz a húsról, ráöntünk egy kis száraz vörösbort és a legvégén, mikor már puha a hús, elkeverünk a pörköltben 2-3 evőkanál lekvárt.
Főtt, cikkekre vágott krumplival (is) tálalhatjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept