Vaddisznópörkölt pikánsan

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vaddisznópörkölt pikánsan

Hozzávalók 8 személyre

  • 2 kg vaddisznó hús (comb, tarja, ami van)
  • 5 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 3 szem egész borókabogyó
  • 2 ek sertészsír (az íze végett)
  • 2-3 ek áfonya- vagy meggylekvár
  • só, bors, kakukkfű, ételízesítő
  • 1 paprika
  • 2 paradicsom
  • 2-3 dl száraz (házi) vörösbor
  • 3-4 babérlevél
  • 1 csipet őrölt kömény

Elkészítés:

Bográcsban készítve a legfinomabb! Forró zsíron az apróra kockázott hagymákat egy kis sóval megdinszteljük.
Rádobjuk a felaprított fokhagymát és a felaprított paradicsomot, paprikát. Ha jól megfonnyadtak a paprikák és a paradicsom is jól szétesett, akkor kap egy kis pirospaprikát és fűszereket, hogy jó alapot adjanak a húsnak, majd azonnal felöntjük egy kis vízzel.
Rárakjuk a húst és jól elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi.
Hagyjuk a húst puhulni, majd ha már közeledünk a vége felé, akkor utánfűszerezzük és a borókabogyókat is belemorzsoljuk.
Ahogy elfőtt a víz a húsról, ráöntünk egy kis száraz vörösbort és a legvégén, mikor már puha a hús, elkeverünk a pörköltben 2-3 evőkanál lekvárt.
Főtt, cikkekre vágott krumplival (is) tálalhatjuk.

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük