Krémsajtleves
Krémsajtleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 3-4 dkg teavaj
- 1 púpozott kanál liszt
- 2 darab tömlős natúr krémsajt
- 1 csipet ételízesítő
- bors
- só
- szerecsendió
- 200 ml főzőtejszín
- 20 dkg sajt( bármilyen pl.: trappista, füstölt vagy parmezán)
- 1 csomag levesgyöngy
Elkészítés:
A teavajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd egy púpozott evőkanál lisztet hozzákeverünk. 1 liter húsalaplével (ha nincs, akkor víz leveskockával) felöntjük a levest, ízesítjük egy csipet sóval, borssal, szerecsendióval. Mielőtt felforrna, beletesszük a 2 darab tömlős natúr krémsajtot. Közepes lángon főzzük forráspontig, ha felfőtt, akkor belekeverjük a főzőtejszínt, és ezzel együtt felfőzzük.
Tálaláskor tegyünk bele levesgyönygyöt vagy apróra vágott fokhagymás pirított kenyérkockát. Szórjuk meg bőven a reszelt sajttal és fogyasztható is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció