Görög tepsis pulyka
Görög tepsis pulyka
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg pulyka darált hús
- 1 db tojás
- 1 fej hagyma
- 3-4 fej paradicsom (koktélparadicsommal még szebb látvány)
- 3 db nagy, gerezdekre vágott burgonya
- 2 db hasábokra vágott cukkini
- 1 marék felaprított menta
- olívaolaj
- feta sajt
Elkészítés:
Amíg elkészítjük a húsgolyókat, melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A pulyka darált húshoz hozzáadunk 1 tojást, egy fél fej nagyon apróra vágott hagymát, 1 marék felaprított mentalevelet, kevés zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk, majd kis golyókat formázunk belőle, és a kész golyókat egy tepsibe rakjuk.
Mellé tesszük, a hasábokra vágott hagymát, paradicsomot, cukkinit és a burgonyát. Mielőtt betesszük a sütőbe, meglocsoljuk olívaolajjal, sóval, borssal fűszerezzük. Az előre melegített sütőben 40 percig sütjük. Tálalásnál feta sajttal megszórjuk. Igazi könnyű, mégis laktató étel, és a mentának köszönhetően mégis a megszokott ízvilágtól egy kicsit eltérő, különleges.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept