Pennés csirke zöldségágyon
Pennés csirke zöldségágyon
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csomag penne tészta
- 40 dkg csirkemell
- 1 db cukkini felkockázva
- 1 db padlizsán felkockázva
- 1-1 db paradicsom és paprika
- 1 közepes fej hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 4 db sárgarépa felkarikázva
- só
- bors
- szójaszósz
- petrezselyem
Elkészítés:
1. lépés
A zöldségeket előre elkészítem, felkockázom, karikákra vágom. A wokot nagyon forróra előmelegítem. (Fontos, hogy nagyon forró legyen az edényünk, az oldalán is.)
2.lépés
A csirkemellet vékony csíkokra vágom, és a kellőképpen felmelegített wokban, kevés olívaolajon aranybarnára sütöm. A megsült húsdarabokat az olajból kiszedjük, és félretesszük.
3.lépés
Abban az olajban, amiben a húst megsütöttük megpároljuk a zöldségeket. Mehet egyszerre a wokba mindegyik zöldség, most frissen kapható mindegyik, közel azonos főzési időt igényelnek, de az sem baj (sőt, kifejezetten jó), ha van ami ropogósabb lesz. Kis vizet önthetünk alá a könnyebb párolás érdekében. A fűszerezéséhez csak csipetnyi sót, és legalább 4-5 gerezd reszelt fokhagymát használunk.
4.lépés
Amíg a zöldségek a wokban párolódnak, feltesszük a tésztát főzni. Bőséges vízben (csipetnyi sóval és olajjal) a forrástól számítva 6-8 perc alatt készre főzzük. Vigyázzunk, ne főzzük túl, inkább vegyük ki a vízből már pár perccel korábban, kb. 80%-os készenléti állapotban.
5.lépés
Ha megpuhultak a zöldségeink, tegyük hozzá a kifőzött tésztát, és a félretett csirkemellcsíkokat. Keverjük össze, egyet rottyantsunk rajta. A végén szórjuk meg petrezselyemmel, és ízlés szerinti mennyiségben öntsük le szójaszósszal. (Aki nem híve az ázsiai konyhának, az is öntsön rá egy keveset, hogy jobban kijöjjenek a zöldségek ízei.)
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept