Gesztenyepüré torta
Gesztenyepüré torta
Hozzávalók 8 személyre
Tésztához
- 2db (250gr-os) gesztenyepüré
- 8 db tojás
Krémhez
- 3dl tej
- 2 cs. tejszínhabpor
- csipetnyi só
- 1 db(250gr-os)gesztenyepüré
- Kell még: lekvár, rum
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A gesztenyepüréket hagyjuk kiolvadni, majd villával szétnyomkodjuk. A tojássárgákat habosra verjük és belekeverjük a 2 cs. gesztenyepürét, majd alaposan összedolgozzuk. Ezt félretesszük. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és óvatosan adagolva hozzákeverjük a gesztenyés masszához. Kikent, kilisztezett tortaformába öntjük, előmelegített sütőben, 180 fokon - 40 percig sütjük.
A tortalapot hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk(cérnával.)
Míg hűl a tortalap, krémet csinálunk: A tejet kemény habbá verjük a tejszínhabporral, majd óvatosan elkeverjük benne az 1 cs. gesztenyepürét.
Az alsó tortalapot meglocsoljuk rummal, majd lekenjük lekvárral és arra kenjünk rá a krém felét. Erre jön a tortalap másik fele. A tortalap másik felét is meglocsoljuk rummal, majd a torta tetejét és oldalát is bekenjük a krémmel.
(2-4 órát a hűtőben kell pihentetni)
Ízlés szerint díszíthetjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept