Lencsegulyás

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lencsegulyás

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg lencse
  • 40 dkg csirkemell/sertéscomb/marhahús
  • 2-3 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, őrölt fekete bors, pirospaprika ízlés szerint
  • 2 db babérlevél
  • napraforgó olaj

Csipetkéhez

  • 10 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét előző este beáztatjuk. A megtisztított húst felkockázzuk. A megtisztított vöröshagymát apróra összevágjuk, a megtisztított sárgarépát felkarikázzuk.
Pár evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát, lehúzva a tűzről megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával, őrölt borssal. Visszatesszük a tűzre, és rádobjuk a húskockákat, megvárjuk, míg levet ereszt kicsit a hús (pörköltet készítünk tulajdonképpen).
Rádobjuk a sárgarépát, a leszűrt lencsét, a gyökereket, a babérleveleket, és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel (főzés közben pótoljuk a vizet, ha szükséges).
Amikor majdnem puha a lencse és a hús, akkor beletesszük a sót, és belecsipegetjük a csipetkét, és készre főzzük.

Csipetke elkészítése:

A 10 dkg lisztet összegyúrjuk az 1 db tojással (pici sóval), és a tésztából apró darabokat csipegetünk a levesbe vagy főzővízbe.

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük