no

Brazil krémes

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Brazil krémes

Hozzávalók 12 személyre

A tésztához

  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 kk kakaópor
  • 1 dl kávé
  • 1 ek víz
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 mk sütőpor
  • 20 dkg finomliszt
  • valamint 4 tojásfehérje habbá verve egy csipetnyi sóval

A krémhez

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 6 tojásfehérje
  • 6 dl víz vagy tej

Tetejére

  • 5 dl habtejszín
  • 2 ek őrölt kávépor, valamint csokireszelék a hab tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat alaposan kikeverjük, a tojásfehérje hab kivételével. Azt csak utána keverjük hozzá óvatosan fakanállal a masszához. Egy 35x27 cm-es tepsi aljára sütőpapírt rakunk, az oldalát kikenjük vajjal. Ezután beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon 18 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Sütés után kivesszük a tepsiből a piskótát, lehúzzuk aljáról a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. Majd visszatesszük a piskótát a tepsibe.

Közben elkészítjük a krémet: 2 csomag vaníliás pudingport elkeverünk 1 dl vízzel vagy tejjel és 5 dkg kristálycukorral csomómentesre. Majd 5 dl forró vízbe vagy tejbe beleöntjük a kikevert pudingot, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután 6 tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk. Lassú tűzön hozzáadjuk a pudinghoz, és pár percig főzzük. Majd forrón rákenjük a tepsiben lévő piskótára és egyenesre simítjuk.

5 dl tejszínt felverünk jó keményre. Keverés közben hozzáadunk 2 ek őrölt kávéport. Ezután a kihűlt krém tetejére kenjük, és egyenesre simítjuk. Tetejére csokireszeléket szórunk.

2-3 óra múlva már szeletelhető!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük