Brazil krémes
Brazil krémes
Hozzávalók 12 személyre
A tésztához
- 4 tojássárgája
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg darált dió
- 1 kk kakaópor
- 1 dl kávé
- 1 ek víz
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 mk sütőpor
- 20 dkg finomliszt
- valamint 4 tojásfehérje habbá verve egy csipetnyi sóval
A krémhez
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg kristálycukor
- 6 tojásfehérje
- 6 dl víz vagy tej
Tetejére
- 5 dl habtejszín
- 2 ek őrölt kávépor, valamint csokireszelék a hab tetejére
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat alaposan kikeverjük, a tojásfehérje hab kivételével. Azt csak utána keverjük hozzá óvatosan fakanállal a masszához. Egy 35x27 cm-es tepsi aljára sütőpapírt rakunk, az oldalát kikenjük vajjal. Ezután beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon 18 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Sütés után kivesszük a tepsiből a piskótát, lehúzzuk aljáról a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. Majd visszatesszük a piskótát a tepsibe.
Közben elkészítjük a krémet: 2 csomag vaníliás pudingport elkeverünk 1 dl vízzel vagy tejjel és 5 dkg kristálycukorral csomómentesre. Majd 5 dl forró vízbe vagy tejbe beleöntjük a kikevert pudingot, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután 6 tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk. Lassú tűzön hozzáadjuk a pudinghoz, és pár percig főzzük. Majd forrón rákenjük a tepsiben lévő piskótára és egyenesre simítjuk.
5 dl tejszínt felverünk jó keményre. Keverés közben hozzáadunk 2 ek őrölt kávéport. Ezután a kihűlt krém tetejére kenjük, és egyenesre simítjuk. Tetejére csokireszeléket szórunk.
2-3 óra múlva már szeletelhető!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept