Bounty házilag
Bounty házilag
Hozzávalók 4 személyre
- 1 dl tej
- 1 evőkanál gríz
- 4 dkg vaj
- 4 dkg cukor
- 6 dkg kókuszreszelék
- olvasztott csokoládé
- 2-3 evőkanál étolaj
Elkészítés:
Az édenkert íze otthon: a tejet a vajjal és cukorral folyamatosan kevergetve felfőzöm.
Hozzáadom a grízt és a kókuszreszeléket, majd 20 percig hűlni hagyom, ezután hűtőbe teszem további 20 percre. Amikor könnyen formázható masszává hűl, nedves kézzel kis téglalapokat formázok, melyeket sütőpapírral bélelt tálra helyezek. A fagyasztóba teszem, hogy amikor bevonom a csokoládéval, az azonnal rádermedjen.
Csokoládémáz: ét- vagy tejcsokoládét egy főzőedénybe aprítok, hozzáadok 2-3 evőkanál olajat és legalacsonyabb fokozaton - folyamatosan kevergetve - megolvasztom (nem szükséges vízgőz felett, az olajtól pedig szép fényes lesz a bevonat).
A kis téglalapokat megmártom a csokoládéban, tetejét kevés kókuszreszelékkel meghintem, és gyorsan visszateszem a mélyhűtőbe. 5-10 perc után fogyasztható (5-10 perc alatt el is fogy).
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept