Kockasajttal töltött kiflik

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kockasajttal töltött kiflik

Hozzávalók 4 személyre

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag( 5 dkg) élesztő
  • 1 ek. kristálycukor
  • 3 dl langyos tej
  • 3 teáskanál só
  • 1 ek. olaj
  • 1 tojás

Töltetékhez

  • 16 db natúr kockasajt

Lekenéshez

  • 1 tojás
  • tetejére reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb dagasztótálba beleöntjük a lisztet, közepébe kis mélyedést készítünk, majd ebbe beletesszük a sót, olajat, 1 tojást, az élesztőt belemorzsolva, majd ráöntjük a langyos tejet is. Meleg helyen 20-30 percig kelesztjük, én a sütőt 60 fokra állítom és itt szoktam keleszteni a tésztát.
Ha megkelt, akkor lisztezett deszkára kiborítjuk a tésztát, kicsit átgyúrjuk, majd 2 cipót formázunk belőle, kinyújtjuk kör alakúra, kb. 2- 3 mm vastagra, majd 8 cikkre vágjuk a köralakot, egyenként a cikk vastagabb felébe beleteszünk 1 kockasajtot, és feltekerjük kifli alakúra. Majd a tepsibe beletesszük a kifliket, és tetejüket lekenjük tojással, ill. meghinthetjük reszelt sajttal is, majd 190-200 fokon 25-30 perc alatt kisütjük őket.
A másik cipóval is ugyanígy járunk el, így 16 db kiflink lesz.
A natúr kockasajt helyett természetesen más, bármilyen ízesítésű használható.
Mennyei finomság, melegen-hidegen egyaránt nagyon finom.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük