Túrós panna cotta szederrel
Túrós panna cotta szederrel
Hozzávalók 6 személyre
- 16 dkg túró
- 1 dl tej
- 5 dkg cukor
- 10 g zselatin
- 2 dl tejszín
- 25 dkg szeder
- 3 evőkanál cukor
Elkészítés:
A 3 evőkanál cukorral addig főzzük a szedret, míg sűrű szirupos lesz. Kevés vízbe beáztatjuk a zselatint. Felforraljuk a tejet az 5 dkg cukorral és belekeverjük a zselatint. A túrót áttörjük és ráöntjük a zselatinos tejet, majd jól elkeverjük. A tejszínt felverjük és beleforgatjuk a túrókrémbe. Ezt a masszát osztjuk hat kisebb formába, amit előtte kibélelünk frissen tartó fóliával ( így könnyebben ki tudjuk szedni). A közepébe mélyedést készítünk, ahová a szederszirupot töltjük, majd bezárjuk a maradék túróval. Hűtőben dermesztjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept