Mézes-mustáros oldalas
Mézes-mustáros oldalas
Hozzávalók 4 személyre
- 5 dkg vaj
- 2 db tojás
- 2 ek méz
- 2 ek mustár
- só, bors, fűszerek ízlés szerint
- 1 kg oldalas
- 1 ek citrombors
- 1/2 kg krumpli
- 1 csipet szerecsendió
Elkészítés:
Hercegnőburgonya:
A krumplit megtisztítjuk (a fél kiló a tisztított mennyiség), felkockázzuk és sós vízben feltesszük főni.
Ha megfőtt, összetörjük és hagyjuk langyosra hűlni.
Sózzuk, borsozzuk, kis szerecsendióval ízesítjük, hozzáadunk 2 tojást, majd az olvasztott vajat is.
Jól elkeverjük és habzsákba töltjük.
Kis rózsákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokon megsütjük, míg szép színt kap és a külseje enyhén ropogós lesz.
Az oldalast egy nappal előbb pácoljuk be. Jól összekeverjük az alapanyagokat, a sót, a borsot, a mustárt, a mézet és a szerecsendiót.
Jól megkenjük az oldalasokat, zacskóba tesszük és berakjuk a hűtőbe, egy éjszakán át pácoljuk.
Sütőzacskóban 40-45 perc alatt 200 fokon készre sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept