no

Csirkepörkölt

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csirkepörkölt

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 db csirkecomb
  • 6 db csirkeszárny
  • 6 db nagy vöröshagyma
  • 1 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál só
  • 5 kávéskanál ételízesítő
  • 2 kávéskanál bors
  • kevés majoránna
  • 1 csomag tészta
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombról a bőrt lefejtjük, kettévágjuk és levágjuk a csontról a húst, a csirkeszárnyról levágjuk a tövét (jó lesz a kutyának,) másik két részét kettévágjuk. A hagymát megpucoljuk és összevágjuk, majd az olajon megfuttatjuk, beletesszük a sót, majd az összevágott paradicsomot és paprikát is. A húsdarabokat belerakjuk, kicsit megpirítjuk, majd beletesszük a pirospaprikát, átforgatjuk és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, beletesszük az ételízesítőt, a borsot és a majoránnát. Kb. 50 percet főzzük. A lisztet simára keverjük a pörkölt szaftjával és a levet ezzel sűrítjük. Végül a tésztát sós vízbe megfőzzük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük