Tojásos nokedli
Tojásos nokedli
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg liszt
- 1 db tojás(a tésztához)
- 20 dkg húsos kolozsvári szalonna
- víz
- só
- 4 tojás a végére
Elkészítés:
A nokedli tésztájához összekeverem a lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel, hogy közepesen lágy tésztát kapjak. Közben a húsos szalonnát vékony csíkokra vágom és kisütöm egy serpenyőben( akkorában, hogy majd később elférjen benne a nokedli is.)
Forrásban lévő sós vízben a kiszaggatott nokedlit megfőzőm, majd a kisütött szalonnára ráteszem és összeforgatom. Végül a 4 egész tojást felverem és ráteszem, majd készre sütöm. Friss zöld salátával tálalom. Nagyon egyszerű, gyors és laktató vacsora is lehet belőle.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept