Görögös csirke
Görögös csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 0,6 kg csirkemell
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1 db cukkini
- 1 db padlizsán
- 0,25 kg koktélparadicsom
- 0,25 kg csiperke gomba
- 0,1 kg olívabogyó
- 0,15 kg feta sajt
- 2 ek olívaolaj a sütéshez + 0,5 dl olívaolaj a páchoz
- 1 ek oregánó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek bazsalikom
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk és vízszintesen kb. 3 szeletre vágjuk. A szeleteket egyenként csíkozzuk, így megfelelően vékony csíkokat kapunk.
A 0,5 dl olajat összekeverjük a fűszerekkel (kivéve a sót!) és beleforgatjuk a csirkemellcsíkokat, majd a hűtőbe tesszük legalább 2 órát pácolódni.
A hagymákat megpucoljuk, félbevágjuk és felszeleteljük, a cukkiniket felkarikázzuk, a padlizsánt 1X1 cm kockákra vágjuk, a paradicsomokat negyedeljük, a gombát vékonyra szeleteljük.
Wokban, vagy vastag falú lábosban olajat hevítünk, melyen hirtelen megsütjük a pácolt csirkemellcsíkokat. A húst kiszedjük és a megmaradt fűszeres olajban a zöldségeket is átsütjük (nagy lángon, gyorsan, így nem puhul meg túlságosan). Az egyenletes sütésért én az alábbi sorrendben szoktam beletenni őket (néhány perces szünetekkel): hagymák, padlizsán, cukkini, gomba, paradicsom.
Ha mindegyik átsült, visszatesszük a húst, átforgatjuk és levesszük a tűzről. A felszeletelt olívabogyót és a felkockázott feta sajtot rászórjuk.
Sült burgonyával, párolt rizzsel, vagy párolt bulgurral tálaljuk.
Jó étvágyat!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept