no

Görögös csirke

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Görögös csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 0,6 kg csirkemell
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 db cukkini
  • 1 db padlizsán
  • 0,25 kg koktélparadicsom
  • 0,25 kg csiperke gomba
  • 0,1 kg olívabogyó
  • 0,15 kg feta sajt
  • 2 ek olívaolaj a sütéshez + 0,5 dl olívaolaj a páchoz
  • 1 ek oregánó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk és vízszintesen kb. 3 szeletre vágjuk. A szeleteket egyenként csíkozzuk, így megfelelően vékony csíkokat kapunk.
A 0,5 dl olajat összekeverjük a fűszerekkel (kivéve a sót!) és beleforgatjuk a csirkemellcsíkokat, majd a hűtőbe tesszük legalább 2 órát pácolódni.

A hagymákat megpucoljuk, félbevágjuk és felszeleteljük, a cukkiniket felkarikázzuk, a padlizsánt 1X1 cm kockákra vágjuk, a paradicsomokat negyedeljük, a gombát vékonyra szeleteljük.

Wokban, vagy vastag falú lábosban olajat hevítünk, melyen hirtelen megsütjük a pácolt csirkemellcsíkokat. A húst kiszedjük és a megmaradt fűszeres olajban a zöldségeket is átsütjük (nagy lángon, gyorsan, így nem puhul meg túlságosan). Az egyenletes sütésért én az alábbi sorrendben szoktam beletenni őket (néhány perces szünetekkel): hagymák, padlizsán, cukkini, gomba, paradicsom.

Ha mindegyik átsült, visszatesszük a húst, átforgatjuk és levesszük a tűzről. A felszeletelt olívabogyót és a felkockázott feta sajtot rászórjuk.

Sült burgonyával, párolt rizzsel, vagy párolt bulgurral tálaljuk.

Jó étvágyat!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük