5 könnyű tésztasaláta
Szereted a tésztát, de a vonalaidra is vigyázni akarsz? Találtunk neked 5 egyszerű és könnyű receptet, amivel nem kell lemondanod kedvencedről, miközben figyelsz az alakodra.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

Így fesd ki a szemed, ha lelógó szemhéjad van - Nem tűnsz többé morcosnak »

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mexikói tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg kagylótészta
  • 1 tubus majonéz
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 fej lilahagyma
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg sajt
  • 1 fürt szőlő
  • mexikói zöldségköret
  • fűszersó

A nem túl puhára megfőzött tésztát a zöldségkörettel, az előzőleg felkockázott lilahagymával, sonkával és sajttal helyezd egy salátástálba.

A majonézből, a tejfölből és a fűszersóból készíts öntetet, majd jól keverd össze a saláta többi hozzávalójával. A tetejére pedig szórd rá a felvágott szőlőszemeket.

Kukoricás és sonkás tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg orsótészta
  • 20 dkg gépsonka
  • 25 dkg konzervkukorica
  • 3 szál újhagyma
  • 1 kis pohár kefir
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • cukor
  • citromlé
  • őrölt fehérbors

A saláta öntetéhez a kefirt és a tejfölt keverd el a mustárral, majd ízesítsd cukorral, citromlével, sóval és őrölt fehérborssal. A kifőzött tésztához add hozzá a lecsepegtetett kukoricát, a csíkokra vágott sonkát és az apróra vágott hagymát. Végül öntsd rá az öntetet, és jól keverd össze.

Cukkínis tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg széles metélt
  • 1 kisebb cukkíni
  • 2 paradicsompaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál borecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • zsálya- és bazsalikomlevél
  • olaj
  • bors

A megtisztított és karikára szeletelt cukkínit sózd be, és hagyd állni 30 percig. A paprikát, miután kiszedted a magját, kockázd fel, és olajban süsd ropogósra. Szedd ki egy tálba, és ugyanebben az olajban süsd ki a cukkíniszeleteket is. Az öntethez préseld össze a fokhagymát, add hozzá az olívaolajat, a zsálya- és bazsalikomleveleket, az ecetet, majd fűszerezd sóval és borssal. A cukkínit, a paprikát és a megfőzött tésztát keverd össze, és öntsd le az öntettel. Hagyd állni 30 percig, hogy jól összeérjenek az ízek.

Kefires tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg penne tészta
  • 5-10 dkg szeletelt sonka
  • 1 kisebb fejes saláta
  • 3-4 paradicsom
  • fél kígyóuborka
  • fél konzerv csemegekukorica
  • 1 pohár kefir
  • sültcsirke-fűszerkeverék

Vágd kis kockákra a sonkát, a paradicsomot és a kígyóuborkát, majd helyezd egy salátástálba az összetépett salátával, a lecsepegtetett kukoricával és a megfőzött tésztával együtt. Az öntethez a kefirt keverd el egy kiskanál sültcsirke-fűszerkeverékkel és egy pici sóval, majd öntsd rá a tésztasalátára.

Tésztasaláta párizsival

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti tészta
  • 20 dkg párizsi
  • 4 szál újhagyma
  • 1 nagyobb ecetes uborka
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál mustár
  • bors

A párizsit, az uborkát vágd kockára, a hagymát pedig szeleteld vékony karikákra. Az olajat keverd simára a mustárral és a citromlével, majd ízesítsd sóval és borssal. Az így kapott öntetet keverd el a már feldarabolt hozzávalókkal és a megfőzött tésztával.

Blog.hu ajánló