5 szaftos, egyben sült szűzpecsenye
A szűzpecsenye a legfinomabb húsok egyike, ne tartogasd csak hétvégére! Receptjeink nem a legegyszerűbbek, de megérik a fáradságot.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szűzpecsenye igazi ínyenc fogás, amit az ember általában különleges alkalmakra tartogat. Azonban, ha szeretnéd egy kicsit feldobni a hétköznapi étkezéseket, akkor próbáld ki különleges receptjeinket!

Elkészítésük csak első olvasásra tűnik bonyolultnak, ha már kicsit járatosabban mozogsz a konyhában, biztosan nem fognak gondot okozni.

Mediterrán szűzpecsenye

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertésszűz
  • 20 dkg ementáli sajt
  • 7 dl 100%-os paradicsomlé
  • 6 evőkanál étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • fél kiskanál kakukkfű
  • bors

A húst szúrd fel, szórd meg sóval, és tedd félre. A petrezselymet aprítsd fel, a sajtot reszeld le, és a zúzott fokhagymával keverd össze. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd a tölteléket tömd a hús belsejébe, és a nyílást hústűvel rögzítsd. Egy tepsibe önts olajat, helyezd rá a húst, és előmelegített sütőben 45 percig süsd.

A hat kanál olajon dinszteld meg a felaprított hagymát. Szórd rá a lisztet, és állandó kevergetés mellett főzd néhány percig. Ekkor öntsd fel a paradicsomlével, tedd bele a babérlevelet, és ízesítsd a cukorral, a kakukkfűvel, a sóval, borssal. Főzd mártás sűrűségűre néhány perc alatt, és a megsült, felszeletelt húst locsold meg a mártással tálaláskor.

Szalonnában sült szűzpecsenye

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertésszűz
  • 10 szelet bacon
  • 2 evőkanál ketchup
  • oregánó
  • egész feketebors

A húsról szedd le a hártyás és zsíros részeket. A borsot törd durvára, majd keverd össze az oregánóval és a ketchuppal. Kend be a páccal a húst, és a szalonnaszeleteket szorosan tekerd köré. Tedd hűtőbe egy órára, majd előmelegített sütőben süsd pirosra.

Töltött szűzpecsenye

Hozzávalók:

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 10 dkg savanyú uborka
  • 10 dkg sajt
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 4 evőkanál olaj
  • bors

A húst hosszában vágd be, nyisd ki, és óvatosan klopfold ki. Sózd, borsozd ízlésed szerint, majd a közepébe fektess bele egy szelet sajtot, egy szelet szalonnát és egy szelet csemegeuborkát. Hajtsd vissza a húst, és hústűvel rögzítsd. Kívülről is sózd be, és forró olajban süsd pirosra. Ezután önts alá pici vizet, és fedő alatt párold puhára.

Mézes szűzpecsenye

Hozzávalók:

  • 70 dkg szűzpecsenye
  • 1 csomag bacon
  • mustár
  • méz
  • olaj
  • bors

Néhány evőkanál mézet és mustárt keverj össze, és szórd meg sóval, borssal. A húst dörzsöld be vele, és tedd hűtőbe néhány órára. Egy jénai tálat bélelj ki baconnel, tedd rá a bepácolt pecsenyehúst, és takard be a maradék szalonnával. Önts rá pici olajat, fedd le alufóliával, és előmelegített sütőbe tedd be. Ha már puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.

Szűzpecsenye Wellington módra

Hozzávalók:

  • 80 dkg szűzpecsenye
  • 15 dkg gomba
  • 5 dkg szalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojássárgája

A húst mosd meg, töröld szárazra, és a felhevített olajban pirítsd meg. Sózd, borsozd ízlésed szerint, és vedd ki az olajból. A hagymát, a gombát és a szalonnát vágd apró kockákra, és pirítsd meg őket az olajon. Szórd bele a felaprított snidlinget és petrezselymet, fűszerezd, majd vedd le a tűzről. A leveles tésztát már korábban vedd ki a mélyhűtőből, hogy kiengedjen, ezután pedig nyújtsd ki. Kend rá a gombás masszát, és helyezd rá a húst. Tekerd köré a tésztát, majd a felvert, pici vízzel vegyített tojássárgájával kend meg. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süsd készre.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló