5 ropogós, omlós sült csirke
Biztosan unod már az egyszerű sült csirkét. Íme, néhány fűszerekben gazdag recept, amivel változatossá teheted a szombati menüt.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

Így csomózd meg a vékony övet, ha túl hosszú! Bájosabbá teszi a ruhát »

Így grimaszolj, ha későbbre akarod tolni a ráncosodást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült csirke valószínűleg nálad is része a hétvégi kínálatnak, így nem árt néhány újabb receptet kipróbálnod annak érdekében, hogy ne váljon unalmassá.

Fűszerekkel, zöldségekkel vagy esetleg mézzel kombinálva olyan különlegességeket varázsolhatsz az ebédlőasztalra, melyek után biztosan mindenki megnyalja a tíz ujját.

Kakukkfüves csirke

Hozzávalók:

  • 1 csirke nyolc részre darabolva
  • 8 szál friss kakukkfű
  • 5 dkg vaj
  • 4 szelet füstölt szalonna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 pohár száraz fehérbor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 fej hagyma
  • néhány szem zöld olívabogyó
  • bors

A szalonnát felezd el, és kötözd a csirkedarabokhoz egy-egy szál kakukkfű kíséretében. A vajat egy serpenyőben forrósítsd fel, és pirítsd meg benne a csirkedarabokat. Szedd ki a húsokat, és az apróra vágott hagymát, valamint a lisztet szórd rá a már használt olajra, majd jól keverd meg. Ezután add hozzá a kockára vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, és locsold meg fehérborral. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal, fedd le, és körülbelül 10 percig párold. Ezután szórd bele az olívabogyókat, és főzd még legalább 5 percig. Tálaláskor a húsról vágd le a kötözőjét, és a fehérboros szósszal öntsd le.

Mézes-fokhagymás sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 darab 1,5 kg-os csirke
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • fél dl olívaolaj
  • kakukkfű
  • bors

Ízlésed szerint keverj össze némi sót, borsot és kakukkfüvet. A húst mindenhol dörzsöld be vele. A citromot vágd félbe, és tedd a csirke hasába. A másik felét facsard ki, és tedd félre. Egy tepsibe tedd bele a kacsazsírt, és előmelegített sütőben olvaszd fel. A csirkét mellével lefelé tedd bele ebbe a forró zsiradékba, és locsold meg a borral, majd fedd be alufóliával. A zúzott fokhagymát az olívaolajjal, a citromlével, a mézzel és egy pici sóval keverd össze. Körülbelül háromnegyed óra sütés után vedd le a csirkéről a fóliát. Kend be az elkészült mézes páccal, pirítsd meg a hátát negyed óra alatt, és közben többször is locsold meg a saját levével. Ha már piros, fordítsd mellével felfelé. Amikor ismét pirul, kend be megint a mézes páccal. Várd meg, míg picit rásül, és már tálalhatod is.

Sörben sült csirke

Hozzávalók:

  • 6 adag csirkecomb és -mell
  • 5 dl sör
  • 5 fej vöröshagyma
  • ételízesítő

A melleket hosszában, a combokat a csontoknál vágd be. A hagymát negyedeld el, és tedd a tepsibe. Az ételízesítővel picit dörzsöld be a húsokat, majd tedd a hagymák mellé. A sört öntsd a tepsibe. Előmelegített sütőben kezdd el sütni, de többször is forgasd meg, hogy jól átsüljön mindenhol.

Paradicsomos sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke
  • 35 dkg koktélparadicsom
  • 2 lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet szárított zöldfűszerkeverék
  • 1 citrom
  • olívaolaj
  • bors

A mellcsont mellett vágd félbe a csirkét, majd filézd ki, és szedd le a combjait. A hagymát vágd nyolcfelé, a fokhagymát zúzd össze. Ízlésed szerint ezeket sózd, borsozd meg. Locsold meg pár evőkanál olívaolajjal, és keverd össze. A húst tedd egy tepsibe, tedd köré a hagymákat, és az elkészült szósszal öntsd le az egészet. Előmelegített sütőben 35-40 percig süsd, majd add hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat. Még körülbelül negyed órát süsd, és tálalás előtt locsold meg a kifacsart citrom levével.

Csípős sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál erős paprika
  • 4 evőkanál kechup
  • 1 citrom leve
  • olaj

A csirkemelleket sózd meg. A ketchupot az erős paprikával, a mézzel és a kifacsart citromlével keverd össze. A húsokat tedd bele ebbe a pácba, és éjszakára csomagold be fóliába. Másnap egy serpenyőbe forrósíts fel pici olajat, tedd bele a húsokat, és öntsd rá a pácot. Fedd le, és párold omlósra.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló