5 ropogós, omlós sült csirke

Biztosan unod már az egyszerű sült csirkét. Íme, néhány fűszerekben gazdag recept, amivel változatossá teheted a szombati menüt.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült csirke valószínűleg nálad is része a hétvégi kínálatnak, így nem árt néhány újabb receptet kipróbálnod annak érdekében, hogy ne váljon unalmassá.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Fűszerekkel, zöldségekkel vagy esetleg mézzel kombinálva olyan különlegességeket varázsolhatsz az ebédlőasztalra, melyek után biztosan mindenki megnyalja a tíz ujját.

Kakukkfüves csirke

Hozzávalók:

  • 1 csirke nyolc részre darabolva
  • 8 szál friss kakukkfű
  • 5 dkg vaj
  • 4 szelet füstölt szalonna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 pohár száraz fehérbor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 fej hagyma
  • néhány szem zöld olívabogyó
  • bors

A szalonnát felezd el, és kötözd a csirkedarabokhoz egy-egy szál kakukkfű kíséretében. A vajat egy serpenyőben forrósítsd fel, és pirítsd meg benne a csirkedarabokat. Szedd ki a húsokat, és az apróra vágott hagymát, valamint a lisztet szórd rá a már használt olajra, majd jól keverd meg. Ezután add hozzá a kockára vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, és locsold meg fehérborral. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal, fedd le, és körülbelül 10 percig párold. Ezután szórd bele az olívabogyókat, és főzd még legalább 5 percig. Tálaláskor a húsról vágd le a kötözőjét, és a fehérboros szósszal öntsd le.

Mézes-fokhagymás sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 darab 1,5 kg-os csirke
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • fél dl olívaolaj
  • kakukkfű
  • bors

Ízlésed szerint keverj össze némi sót, borsot és kakukkfüvet. A húst mindenhol dörzsöld be vele. A citromot vágd félbe, és tedd a csirke hasába. A másik felét facsard ki, és tedd félre. Egy tepsibe tedd bele a kacsazsírt, és előmelegített sütőben olvaszd fel. A csirkét mellével lefelé tedd bele ebbe a forró zsiradékba, és locsold meg a borral, majd fedd be alufóliával. A zúzott fokhagymát az olívaolajjal, a citromlével, a mézzel és egy pici sóval keverd össze. Körülbelül háromnegyed óra sütés után vedd le a csirkéről a fóliát. Kend be az elkészült mézes páccal, pirítsd meg a hátát negyed óra alatt, és közben többször is locsold meg a saját levével. Ha már piros, fordítsd mellével felfelé. Amikor ismét pirul, kend be megint a mézes páccal. Várd meg, míg picit rásül, és már tálalhatod is.

Sörben sült csirke

Hozzávalók:

  • 6 adag csirkecomb és -mell
  • 5 dl sör
  • 5 fej vöröshagyma
  • ételízesítő

A melleket hosszában, a combokat a csontoknál vágd be. A hagymát negyedeld el, és tedd a tepsibe. Az ételízesítővel picit dörzsöld be a húsokat, majd tedd a hagymák mellé. A sört öntsd a tepsibe. Előmelegített sütőben kezdd el sütni, de többször is forgasd meg, hogy jól átsüljön mindenhol.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Paradicsomos sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke
  • 35 dkg koktélparadicsom
  • 2 lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet szárított zöldfűszerkeverék
  • 1 citrom
  • olívaolaj
  • bors

A mellcsont mellett vágd félbe a csirkét, majd filézd ki, és szedd le a combjait. A hagymát vágd nyolcfelé, a fokhagymát zúzd össze. Ízlésed szerint ezeket sózd, borsozd meg. Locsold meg pár evőkanál olívaolajjal, és keverd össze. A húst tedd egy tepsibe, tedd köré a hagymákat, és az elkészült szósszal öntsd le az egészet. Előmelegített sütőben 35-40 percig süsd, majd add hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat. Még körülbelül negyed órát süsd, és tálalás előtt locsold meg a kifacsart citrom levével.

Csípős sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál erős paprika
  • 4 evőkanál kechup
  • 1 citrom leve
  • olaj

A csirkemelleket sózd meg. A ketchupot az erős paprikával, a mézzel és a kifacsart citromlével keverd össze. A húsokat tedd bele ebbe a pácba, és éjszakára csomagold be fóliába. Másnap egy serpenyőbe forrósíts fel pici olajat, tedd bele a húsokat, és öntsd rá a pácot. Fedd le, és párold omlósra.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük