5 kedvenc menzás étel
Hiányoznak a régi szép idők ízei a sulimenzáról? Ha igen, próbáld ki válogatott receptjeinket, melyekkel újraélheted gyermekkorod szép pillanatait.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50x200 ezer forint egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Csodásan bánik a testével a ducinak tartott balerina »

Skótkockás őszi körmök egyszerűen, 3 hétköznapi színnel »

Magas sarkú cipő pamutzoknival: egyre többen hordják így »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nosztalgiázol a régi, szép iskolás éveken? Akkor biztosan eszedbe jutnak a kedvenc menzás ételeid is. Ha szeretnél a múlt ízeibe csöppenni, próbáld ki napközis receptjeinket.

Elkészítésük nem nagy dolog, így nemcsak a hajdani hangulatot idézheted vissza, hanem meglepheted a családod egy kiadós vacsorával is. Az alábbi recepteket szerkesztőink választották kedvencnek.

Húsos tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti
  • 40 dkg darált marhahús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 babérlevél
  • 1 édes pirospaprika
  • negyed teáskanál őrölt kömény
  • sajt
  • bors

A tésztát forró, sós vízben főzd meg, majd szűrd le, és hagyd lecsepegni. A vöröshagymát aprítsd fel, és pici olajon pirítsd meg. Fűszerezd meg, majd add hozzá a húst. Párold meg, és amikor már levet eresztett, tedd bele a paradicsomot. Amikor megfőtt, a szószba keverd bele a tésztát. Tálaláskor szórd meg reszelt sajttal.

Pörkölt tarhonyával

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 50 dkg tarhonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 paprika
  • pirospaprika
  • olaj
  • víz
  • bors

A húst kockázd fel. A vöröshagymát és a paprikát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Szórd meg pirospaprikával, és add hozzá a húst is. Öntsd fel némi vízzel, és fűszerezd ízlésed szerint. Tegyél fedőt a tetejére, és főzd puhára a húst. Ha kész, vedd le a tetőt, hogy a víz elfőjön. A tarhonyát pici olajon pirítsd meg, majd öntsd fel annyi hideg vízzel, ami éppen ellepi. Amikor a víz elfőtt, pótold, és főzd a tarhonyát puhára. Végül a húst és a tarhonyát forgasd össze.

Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók:

  • 1 l paradicsomlé
  • 50 dkg darált hús
  • 10 dkg rizs
  • 5 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • cukor
  • bors

A húst a rizzsel és a tojással keverd össze, majd fűszerezd meg. Formázz a masszából közepes méretű gombócokat. A paradicsomlevet forrald fel, és ízlés szerint cukrozd meg. Tedd bele a gombócokat, és főzd meg őket. Pici paradicsomlevet és a lisztet keverd össze habarásnak, és sűrítsd be vele az ételt. Ha esetleg nem lett elég sűrű, adj még hozzá lisztet. Főtt krumplival tálald.

Zöldborsós tokány

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéslapocka
  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg megtisztított, primőr zöldborsó
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 6 dkg vaj
  • 1 csomag petrezselyem
  • bors

A húst darabold fel, a hagymát és a petrezselymet aprítsd fel. A krumplit pucold meg, és sós vízben főzd puhára. A hagymát pirítsd meg, add hozzá a húst, és öntsd fel vízzel. Amikor megpuhult, tedd bele a zöldborsót, a petrezselymet, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Fedd le, és még negyed órát főzd. A lecsepegtetett krumplit szűrd le, és pici vajban futtatott petrezselyemzölddel keverd össze.

Piskóta csokiöntettel

Hozzávalók a tésztához:

  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 1 zacskó sütőpor

Hozzávalók az öntethez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • főzőtejszín

A tojásokat válaszd ketté. A sárgákat a cukorral keverd habosra, majd szitáld bele a lisztet. A fehérjéket verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a lisztes masszába. Egy tepsit vajazz ki, szórd meg liszttel, és öntsd bele a tésztát. Körülbelül 15-20 percig süsd. A csokit a vajjal gőz felett olvaszd meg. Folytonos kevergetés mellett adj hozzá néhány evőkanál tejszínt, keverd simára, majd hagyd kihűlni. A három tojássárgáját ekkor keverd bele. Ha nem elég folyós, tegyél még bele tejszínt. A piskótára locsolva tálald.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Blog.hu ajánló