5 isteni, omlós, téli pácolt hús
Bár a grillezés szezonja még odébb van, pácolt húsokat a legnagyobb hidegben is készíthetsz. A fűszer és a só omlóssá és szaftossá teszi a húst.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Ez már megint mi? Félig kész sminket villantanak a lányok az Instagramon »

Egy fazon, ami mindenkinek jól áll: midi szoknyák 9 ezer forint alatt »

Ez a szezon legnőiesebb lábbelije: így viseld a bársonycsizmát »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pácolás célja, hogy minél puhább, szaftosabb és ízletesebb húsokat kapjunk. A titka abban rejlik, hogy különböző típusú és méretű húsokat más-más ideig kell pácolni.

A só és az egyéb hozzávalók megpuhítják a húst. Süsd ki hirtelen, hogy a szaft ne szökjön el a húsból.

Görögös pulykamell

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 2 dkg gyros-fűszerkeverék
  • 2 pohár tejföl
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 vöröshagyma
  • olaj
Az egyik pohár tejfölt, a fűszerkeveréket és a mustárt alaposan keverd össze. Tedd bele a felkockázott húst, és pihentesd néhány órán keresztül. A hagymát olajon pirítsd meg, és szórd rá a bepácolt húst.
 
Párold meg, ha már puha, akkor a második pohár fűszerezett tejfölt is öntsd rá, és sűrítsd be.

Sörben pácolt karaj

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 50 dl sör
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • olaj
A sörbe reszeld bele a vöröshagymát, zúzd bele a fokhagymát, tedd bele a pirospaprikát és a mustárt, és alaposan keverd össze.
A vékonyra vágott, megsózott húsokat áztasd bele. Fedd le a tetejét, majd legalább egy napig hagyd állni a hűtőben. Ezután vedd ki, hagyd, hogy lecsöpögjön, majd olajon süsd meg egy kicsit. Öntsd a megsütött húsokra a páclevet, és párold puhára a húst.

Pácolt bárányszelet

Hozzávalók:

  • 4 szelet bárányhús
  • 3 evőkanál rozmaring
  • 3 dkg mentalevél
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
A balzsamecetbe és az olívaolajba keverd bele az apróra vágott rozmaringot, a mentalevelet, illetve a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint sózd, borsozd. A húsok tetejét picit vágd be, és tedd bele őket a pácba. Néhány órára tedd be a hűtőbe pihentetni. A húsok mindkét oldalát süsd át picit forró olajon, majd előmelegített sütőben süsd 20-25 percig.
 

Ketchupos-fehérboros hús

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt baconszalonna
  • 1 kg sertéskaraj
  • 2 dl ketchup
  • fél dl vörösbor
  • 1 vöröshagyma
  • bors
A ketchupot és a fehérbort keverd össze, és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal. A felszeletelt karajt picit klopfold ki, majd áztasd bele néhány órára a pácba. Fogj egy jénai tálat, és tedd bele a baconszalonna-szeleteket. Tedd rá a pácolt húst, majd a felkarikázott vöröshagymát. Süsd puhára.

Szezámmagos lazac

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 4 szelet lazac
  • 3 evőkanál szezámmagolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál friss gyömbér
  • 1 kávéskanál chili
  • 1 evőkanál szezámmag
  • fél dl szójaszósz
  • fél dl olívaolaj
  • citromlé
Egy zárható tetejű zacskóba öntsd bele a szezámmagolajat, a szójaszószt, az olívaolajat, és zúzd bele a fokhagymát. Aprítsd fel a gyömbért, és a chilivel, illetve a szezámmaggal együtt szórd bele. Tedd bele a halakat is, majd 15-20 percig hűtőben pihentesd. Ha kész, olajon pirítsd meg mindkét oldalukat, majd tedd egy tepsibe, és 10 percig süsd sütőben. Eközben a maradék páclébe tegyél vajat és egy pici citromlevet. Tálaláskor locsold meg a halat egy-két evőkanál lével.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló