5 finom, gyomorkímélő étel
A karácsony a nagy evészetek ideje, ilyenkor nem éppen diétás a menü. Utána azonban érdemes egy kis szünetet adni a gyomrodnak.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Uborkakrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes uborka
  • fél kg burgonya
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál aprított kapor
  • bors

A megtisztított hagymát aprítsd finomra. Hámozd meg az uborkát, vágd félbe hosszában, magozd ki, és vágd kockákra. A burgonyát is hámozd meg, és darabold fel. 1 liter vízbe tegyél sót, borsot, és fedő nélkül főzd benne a burgonyát 25-30 percig. A főtt burgonyát törd át, a főzővizet pedig tedd félre.

A burgonyapürét tedd vissza a fazékba, önts hozzá egy kevés főzővizet, add hozzá a tejszínt, a tejet, a finomra vágott hagymát, a felkockázott uborkát, és keverd össze jól. 10 percig főzd lassú tűzön, majd turmixold össze. Ha kész, hints a tetejére aprított kaprot.

Sárgarépa-krémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg burgonya
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 szál petrezselyem
  • 2 evőkanál olaj

Egy fazék vízbe tegyél sót, olajat, és rakd bele a petrezselymet, a megtisztított, karikára vágott sárgarépát, a meghámozott, nagy kockára vágott burgonyát, a finomra aprított hagymát, és a paradicsomot, aminek húzd le a héját, és szedd ki a magját. Az elfőtt vizet pótolva főzd közepes lángon egy órán át. Amikor a zöldségek megpuhultak, vedd ki a petrezselymet, majd a kihűlt zöldségeket turmixold krémesre.

Pisztáciás barnarizs

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg barnarizs
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg megtisztított pisztácia
  • 1 zöldpaprika
  • zöldpetrezselyem
  • bors

Sós, forró vízbe tegyél másfél dkg vajat, és öntsd bele a rizst. Főzd 25-30 percig, majd szűrd le, és öntsd ki egy tálba. A maradék vajjal, sóval, borssal, pisztáciával és az apró kockára vágott paprikával ízesítsd. A tetejét pedig szórd meg finomra vágott petrezselyemmel.

Almasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 piros alma
  • 20 dkg csiperke
  • 1 zellergumó
  • 1 endívia
  • 10 dkg morzsolt, főtt kukorica
  • citromlé

Az öntethez:

  • 1 tojás
  • 1 dl joghurt
  • másfél dl olaj
  • citromlé
  • bors

A meghámozott almát, a megmosott csiperkét vágd vékony szeletekre, tedd egy tálba, majd locsold meg őket citromlével. A meghámozott zellert vágd kockákra, az endíviát pedig vékony csíkokra. Add hozzá ezeket az almához és a gombához, a felaprított dióval és a kukoricával együtt. Az öntethez a hozzávalókat turmixold össze, majd öntsd rá a salátára, és keverd össze jól.

Spárgasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 konzerv spárga
  • 8 db burgonya
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom
  • olaj

A spárgákat vágd föl 3-3 egyenlő részre. A burgonyákat főzd meg héjában, majd, ha kihűlt, hámozd meg, és szeleteld őket karikákra. A paprikát sütőben süsd meg, majd vágd csíkokra. Egy mély salátástálban készíts majonézt: jól elkeverve a tojássárgáját sóval és a citrom levével. Add hozzá az olajat, és habverővel keverd krémesre. A burgonyakarikákat helyezd a majonézes krémre, a spárgát pedig halmozd a tetejére. Végül díszítsd a paprikacsíkokkal.

Blog.hu ajánló