4 fehérbor csirkés ételekhez
Néha nehéz a választás, hogy milyen bort is adj a különböző ételekhez. Ismerj meg öt fehérbort, melyek kiegészíti csirkés remekeidet.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

Így fesd ki a szemed, ha lelógó szemhéjad van - Nem tűnsz többé morcosnak »

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Istvándy Pincészet Badacsonyi Olaszrizling 2007

Szép, mély színű, száraz fehérbor. Intenzív, többrétű illat árad a pohárból: kicsit füstös, de egyben kamillás is. Illatában felfedezhetők még citrusos aromák, mineralitással. Ízében is virágos, kissé citrusos jellegű.
Ételajánlás: enyhén fűszeres ételekhez, gombakrémleveshez, füstölt halakhoz is ajánlott.

Sóban sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 közepes nagyságú csirke
  • 3 alma
  • 1 kg só

A megtisztított egész csirkét mosd át, majd csöpögtesd le. A belsejét töltsd meg kimagozott, felszeletelt almával. Egy tűzálló tál alján terítsd szét a sót, és helyezd rá a csirkét. Süsd körülbelül 50 percig.

Frittmann Kunsági Ezerjó 2007

Reduktív eljárással készült, friss, gyümölcsös illatú és ízű, száraz fehérbor.
12-14 fokos hőmérsékleten ajánlott fogyasztani, akár magában is, üdítőnek, levezetőnek a nap végén.
Ételajánlás: elsősorban szárnyasokhoz, halételekhez és könnyebb sajtokhoz ajánlott.

Nyárson sült csirke mandarinnal

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 3 mandarin
  • mustár
  • szezámmag
  • olaj
  • bors

A csirkehúst vágd nagy kockákra, fűszerezd borssal, sóval, és egy serpenyőben, felhevített olajon pirítsd át. Ha kész, húzd félre, hogy kihűljön. A meghámozott mandarint szedd gerezdekre, a szezámmagot pedig őröld meg. Kend be a húst mustárral, és hintsd meg szezámmaggal. A húsdarabokat és a mandaringerezdeket váltakozva húzd a nyársra, majd csomagold be alufóliába. 250 fokra előmelegített sütőben süsd 6-8 percig.

Radó Pince Pécsi Chardonnay 2007

Száraz fehérbor a Mecsek déli lankáiról. A Chardonnay-ra jellemző intenzív illat- és ízvilágot citrusos, krémes jelleg egészíti ki.
Ételajánlás: hideg-meleg halak, vajjal készült sültek, vajas mártások és spárgás ételek mellé ajánljuk.

Narancsos csirke

Hozzávalók:

  • egy egész, 1,5 kg-os csirke
  • 2 narancs
  • 3 evőkanál vaj
  • bors

A narancs héját reszeld le. Töröld szárazra a csirkét, és kívül-belül dörzsöld be borssal és narancslével. A belsejébe tegyél a reszelt narancshéjból. Fűszerezd kevés sóval, borssal, tedd egy kivajazott tűzálló tálba, és egy éjszakára rakd be a hűtőszekrénybe. Főzés előtt szórj vajdarabokat a csirkére, önts rá másfél deci vizet, és szorosan fedd le. Közepesen meleg sütőben süsd egy órát. Ezután vedd le a tetejét, és süsd további 15 percig, míg a csirke aranybarnára nem pirul. Az utolsó 15 percben tehetsz hozzá kandírozott narancshéjat is.

Günzer Tamás Villányi Mont Blanc Cuvée 2007

Muscat Ottonel és Olaszrizling házasítása. Reduktív eljárással készült friss, illatos, hízelgő, száraz fehérbor. Citrusos jegyek és ropogós savak jellemzik.
Ételajánlás: fehér húsú halakhoz és szárnyasokhoz ajánlott, 10-12 fokra hűtve.

Almás-hagymás csirkemellcsíkok

Hozzávalók:

  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg savanykás alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj

Egy teflonedény aljára önts olívaolajat, tedd rá a felkarikázott hagymát, jól párold át, és pirítsd meg. Ezután jön a csíkokra vágott csirkemellfilé. Ha már minden oldala fehér, tedd bele a vékonyra szeletelt almát is. Óvatosan sózd meg, és addig párold fedő alatt, amíg a hagyma és az alma szinte teljesen péppé fő. Fogyaszthatod melegen rizzsel, makarónival vagy akár hidegen egy szelet pirítóssal.

Ha érdekelnek a borok, különösen a magyar borok, ha behatóan megismerkednél a magyar borvidékekkel, ha érdekelnek a csúcsborok és a kisebb családi pincészetek is, akkor ajánljuk neked a Magyar Borok Évkönyvét, melyet minden nagyobb könyvesboltban megvásárolhatsz.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló