Tortilla, minden földi jóval megtöltve

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha diétázunk, vagy gluténmentesen étkezünk, akkor sem kell lemondanunk a megszokott finomságokról, csak más alapanyagokból kell elkészítenünk. Ehhez példa a recept.

Tortilla, minden földi jóval megtöltve

Hozzávalók 2 személyre

A tortillához

  • 2 tojás
  • 2 kk. nyílgyökérliszt
  • 4-5 szál friss petrezselyemzöld
  • 8-10 szál snidling
  • csipet cayenne bors

A töltelékhez

  • fél csirkemellfilé
  • rukkola -és jégsaláta (összesen 1 maréknyi)
  • néhány karika koktélparadicsom
  • 1 tk. szárnyas fűszerkeverék
  • 1 ek. kókuszolaj

A sütéshez

  • 1 kk. kókuszolaj
Recept idők

Elkészítés:

Először a tortillát készítjük el. Egy mélyebb tálba beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a nyílgyökérlisztet, a sót, a borsot, a zöldfűszereket és az egészet elektromos habverővel habosra dolgozzuk.

A kókuszolajjal kikenünk egy öntöttvas serpenyőt, beleöntjük a masszát, és lassú tűzön addig sütjük, amíg a tortilla elválik a serpenyő szélétől. Egy lapos fakanállal átfordítjuk, és rögtön el is zárjuk a lángot. 2-3 percig még a serpenyőben hagyjuk, majd átcsúsztatjuk egy lapos tányérra.

Elkészítjük a csirkehúst.
A csirkemellfilét vastagságában kettévágjuk, kiklopfoljuk, majd vékonyabb csíkokra vágjuk. Egy tálkában összekeverjük sóval, és a fűszerkeverékkel, majd a kókuszzsíron készre pirítjuk.
Az elkészült tortillába beletöltjük a húst és a zöldségeket. A salátát a visszamarad pecsenyelével meglocsoljuk, tölcsér alakban feltekerjük, két fogpiszkálóval rögzítjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük