Piskótatekercs liszt nélkül
Piskótatekercs liszt nélkül
Hozzávalók 8 személyre
- 5 db M-es tojás
- 5 ek eritrit
- 6 ek mák
Töltelék
- házi baracklekvár
Tetejére
- nyírfa porcukor
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is, és továbbverjük robotgép segítségével, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk, és homogénné kevertetjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Ne süssük túl!
Hagyjuk kihűlni. Én nem szoktam a piskótát, ki-be tekergetni, ha nem sütjük túl fel lehet tekerni anélkül is, ha túlsütöttük, így sem, úgy sem... Megkentem házi - cukor nélkül eltett - baracklekvárral, óvatosan feltekertem, Azonnal fogyasztható. Mint a képen is látszik nem bántam csínján a töltelékkel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept