Paprikaszószos csirkepörkölt
Különleges és gyönyörű színt kap a paprikaszósztól a pörkölt. Mi nagyon szeretjük a csirkés ételeket, ezért ezt készítem a legtöbbet a húsok közül.
Paprikaszószos csirkepörkölt
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemell
- 1 vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- ételízesítő
Paprikaszósz
- 3-4 db kápia paprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A paprikákat tegyük egy hőálló tálba, locsoljuk meg kevés olajjal, és 200 °C - os sütőben süssük meg. Sütés közben fordítsunk rajta egyszer. Ezután tegyük egy nejlon zacskóba, zárjuk jól le, majd 10 percig hagyjuk így. Ha egy kissé lehűltek a paprikák, húzzuk le a héját, távolítsuk el a magokat és kaparjuk ki a húsát. Adjuk hozzá a fokhagymát, 1 - 2 ek olajat, sózzuk, borsozzuk és botmixerrel pürésítsük.
Készítsük el a pörköltet, amikor már a hús megpuhult, keverjük hozzá a paprikaszószt és forraljuk össze. Kínáljuk főtt tésztával.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept