Fehérboros almás béles
Almás sütemények nagyon olcsók, és a családom nagyon szereti. Puhák és szaftosak.
Fehérboros almás béles
Hozzávalók 6 személyre
Tésztához
- 40 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 20 dkg vaj
Töltelék
- 1 kg pucolt alma
- 1 dl félédes fehérbor
- 1 citrom leve
- kb. 3 - 4 ek cukor (ízlés szerint az alma édességétől függően)
- 2 tk fahéj
- 2 ek mazsola
- kekszmorzsa
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sóval, porcukorral majd összemorzsoljuk a túróval és a vajjal. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
Az almát apró kockákra vágjuk, összeforgatjuk a cukorral, fahéjjal és a citrom levével, hozzáöntjük a fehérbort majd addig pároljuk, amíg az összes levét elveszíti. Hozzákeverjük a mazsolát és félretesszük hűlni.
A tésztát kétfelé vesszük, az egyik felét belesimítjuk egy kivajazott, kilisztezett ( kb 20 x 30 cm ) tepsibe. Villával megszurkáljuk, és megszórjuk 2 ek kekszmorzsával, rásimítjuk a párolt almát, szintén megszórjuk 2 ek morzsával és befedjük a megmaradt tésztával. A tetejét villával megszurkáljuk, és 180 °C - os sütőben addig sütjük, amíg egy kis színt kap a tészta.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept