Sütőtökös, fahéjas csiga
Szeretjük a sütőtököt, ezért krémbe, tésztába keverve, de csak úgy megsütve is imádjuk.
Sütőtökös, fahéjas csiga
Hozzávalók 6 személyre
- _Tészta_
- 35 dkg liszt
- 15 dkg rozsliszt
- 20 dkg sült tökpüré
- 2,5 dkg friss élesztő
- 8 dkg porcukor
- 1/2 tk só
- 1 tojássárga
- 6 dkg olvasztott vaj
- kb. 2 , 5 dl langyos tej
Töltelék
- 10 dkg puha vaj
- 3 tk fahéj
- 6 ek barnacukor + a tetejére
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros ( 1 tk porcukor ) tejben felfuttatjuk. A száraz hozzávalókat összeszitáljuk, hozzáadjuk a tökpürét, az olvasztott vajat, a tojássárgáját, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt és a robotgéppel elkezdjük dagasztani. A tejet adagolva öntjük a tésztához - amennyit felvesz a liszt - nehogy túl lágy tésztát kapjunk, mert a tökpüré is nedves.
Ha a tésztát kidagasztottuk, letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk, majd kétfelé osztjuk. A tésztagombócból kb. 30 x 40 cm - es nagyságú lapot nyújtunk, megkenjük a vaj és a fahéj keverékének a felével, megszórjuk 3 ek cukorral, feltekerjük és kb 2 , 5 cm - es szeletekre vagdossuk. Így járunk el a másik adag tésztával is.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 35 - 40 percig kelesztjük. Sütés előtt még megszórjuk a tetejüket barnacukorral, és 180 °C - os sütőben pirosra sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció