Diós tekercs
A családom ebéd után gyors sütire vágyott, s mivel megvoltak hozzá az alapanyagok, nem volt kérdés, hogy ezt sütöm.
Diós tekercs
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csomag leveles tészta
- 30 dkg darált dió
- édesítő
- 1 citrom héja
- mazsola
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. Téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk. A ledarált diót 1 deciliter tejszínnel felfőzzük, édesítjük, citromhéjat reszelünk bele, megszórjuk mazsolával. Ezt a diós masszát rákenjük a kinyújtott tésztára, szorosan feltekerjük, mint a bejglit, 1,5 cm szélesen felszeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a csigákat. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Kivesszük, és a maradék tejszínnel meglocsoljuk, visszatesszük a sütőbe, s még 5 percig sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept