Krémesen lágy sajtos tészta

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Ha így teszel, alapozó nélkül is ragyogni fog a bőröd! Tippek egy őszinte szépségbloggertől »

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

Így csomózd meg a vékony övet, ha túl hosszú! Bájosabbá teszi a ruhát »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tegnap valami ínycsiklandó tésztát kívántam, ami nagyon szószos, nagyon krémes és nagyon lágy… így született meg, ennek a "triplán nagyon" tésztának a receptje.
A hús ezúttal a hűtőben maradt, nem volt rá szükség, így is szuper finom és szuper #egyszerűenfinomatgm ez a recept. Nem a szokásos, húsos, tejszínes pasta, hanem nagyon krémes nagyon natúr ízű… és a provence fűszerkeveréktől egészen mennyei íze van… persze aki szeretne bele húst, tegyen, illetve tudom, hogy egyes férfiaknak az étel nem étel hús nélkül, de anélkül is tökéletes vacsora, egy pohár finom borocskával, a naplementében… egészen romantikus hangulatot tudunk teremteni… már ha szeretnénk…én szerettem…
… és akkor jöjjön a recept, na meg persze a videó, hogy Ti is szeressétek.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30 dkg gm száraztészta
  • 12 dkg lm vaj
  • 15 dkg lm natúr krémsajt (nem sajtkrém!)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek aprított petrezselyemzöld
  • 3 dl lm tejszín
  • 3 ek reszelt pecorino sajt
  • 1 tk provencei fűszerkeverék
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt tarkabors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós, lobogó forró vízben kifőzöm a csomagoláson található utasítás szerint.
Egy serpenyőbe beleteszem a vajat, a krémsajtot, a tejszínt, és takarék lángon elkezdem melegíteni, közben folyamatosan keverem, hogy ne égjen le.
Amikor már krémes, egynemű az állaga, hozzáadom a petrezselyemzöldet, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és folyamatos kevergetés mellett összeforralom.
Ha elkészült a szósz, a tésztára öntöm, óvatosan összeforgatom, hogy mindenhova jusson belőle, majd forrón, aprított petrezselyemzölddel megszórva, azonnal tálalom.
Jó étvágyat kívánok!

Blog.hu ajánló