Krémesen lágy sajtos tészta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tegnap valami ínycsiklandó tésztát kívántam, ami nagyon szószos, nagyon krémes és nagyon lágy… így született meg, ennek a "triplán nagyon" tésztának a receptje.
A hús ezúttal a hűtőben maradt, nem volt rá szükség, így is szuper finom és szuper #egyszerűenfinomatgm ez a recept. Nem a szokásos, húsos, tejszínes pasta, hanem nagyon krémes nagyon natúr ízű… és a provence fűszerkeveréktől egészen mennyei íze van… persze aki szeretne bele húst, tegyen, illetve tudom, hogy egyes férfiaknak az étel nem étel hús nélkül, de anélkül is tökéletes vacsora, egy pohár finom borocskával, a naplementében… egészen romantikus hangulatot tudunk teremteni… már ha szeretnénk…én szerettem…
… és akkor jöjjön a recept, na meg persze a videó, hogy Ti is szeressétek.

Krémesen lágy sajtos tészta

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 dkg gm száraztészta
  • 12 dkg lm vaj
  • 15 dkg lm natúr krémsajt (nem sajtkrém!)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek aprított petrezselyemzöld
  • 3 dl lm tejszín
  • 3 ek reszelt pecorino sajt
  • 1 tk provencei fűszerkeverék
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt tarkabors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós, lobogó forró vízben kifőzöm a csomagoláson található utasítás szerint.
Egy serpenyőbe beleteszem a vajat, a krémsajtot, a tejszínt, és takarék lángon elkezdem melegíteni, közben folyamatosan keverem, hogy ne égjen le.
Amikor már krémes, egynemű az állaga, hozzáadom a petrezselyemzöldet, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és folyamatos kevergetés mellett összeforralom.
Ha elkészült a szósz, a tésztára öntöm, óvatosan összeforgatom, hogy mindenhova jusson belőle, majd forrón, aprított petrezselyemzölddel megszórva, azonnal tálalom.
Jó étvágyat kívánok!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük