Töltött paprika sütőben

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Már megint egy idióta farmer, amiben csak felfázni lehet »

Disney-hercegnőnek öltözhet az ara, nemcsak annak érezheti magát »

Csodásan bánik a testével a ducinak tartott balerina »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A töltött paprika nálam nagy kedvenc, már gyerek koromban is nagyon szerettem, de amióta saját magam főzök, igen csak favorit. Mostanság rendszeresen készítem sütőben, nekem így, valamiért sokkal finomabb, és most volt benne még egy kis kedvesség saját magam irányába, mert ezúttal nem rizzsel készült, hanem hajdinával.
Gyerekkoromban a nagyi gyakran készítette gerslivel – vagy árpagyönggyel kinek, hogy tetszik – a töltött paprikát és a töltött káposztát is, ami nekem személy szerint nagyon nagy kedvenc volt, de ugye az a glutén miatt, nálam kilőve… így amikor először készült hajdinából, nagy volt a boldogság, hogy ez megtévesztésig, hasonlít… vagy az is lehet, hogy nem, de nekem bejön!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 csészényi hajdina
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 szép nagy tv paprika
  • 5 dl házi paradicsompüré
  • 3 dl víz
  • 2 ek gm kukoricakeményítő
  • ízlés szerint sò
  • frissen őrölt tarkabors
Recept idők

Elkészítés:

A hajdinát bő vízben odateszem főni, és forrástól számított kb. 30 perc alatt készre főzöm.
A szalonnát kockára vágom, zsírjára sütöm, majd hozzáadom az apró kockára vágott vöröshagymát, megdinsztelem, és ha kész, leveszem a tűzhelyről és hagyom hűlni.

A paprikákat alaposan megmosom, kicsumázom. Ha a szalonnás hagyma kihűlt, hozzáadom a hajdinát, a darált húst, sózom, borsozom, majd a paprikákba töltöm.
A megtöltött paprikákat, tűzálló tálba sorakoztatom, felöntöm a vízzel hígított paradicsompürével, és 200 fokra előmelegített sütőben, lefedve, légkeveréses fokozaton kb. 1,5 óra alatt készre főzöm.
Ha elkészült, kiszedem a paprikákat, a keményítőt 0,5 dl hideg vízben feloldom, besűrítem vele a paradicsomszószt és a paprikákat, ezzel meglocsolva, tejföllel kínálom.

Blog.hu ajánló