Kiskosárka gesztenyelisztből
Gluténmentes desszert.
Kiskosárka gesztenyelisztből
Hozzávalók 6 személyre
- 45 dkg gesztenyeliszt
- 25 dkg vaj
- 4 tojássárgája
- pici só
Töltelék
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 4 tojás fehérje
- 2 ek baracklekvár
- meggy
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk, cukrot nem kell tenni bele, mert a gesztenyeliszt édeskés, illetve a töltelék is édes. Hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjét felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, majd a lekvárt. Ezután már fakanállal dolgozzuk bele a diót.
A kosarakat tésztával "kibéleljük", egy szem magozott meggyet teszünk a közepébe. Megtöltjük a krémmel, és 180 fokon 25 percig sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept