Kiskosárka gesztenyelisztből

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gluténmentes desszert.

Kiskosárka gesztenyelisztből

Hozzávalók 6 személyre

  • 45 dkg gesztenyeliszt
  • 25 dkg vaj
  • 4 tojássárgája
  • pici só

Töltelék

  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojás fehérje
  • 2 ek baracklekvár
  • meggy
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk, cukrot nem kell tenni bele, mert a gesztenyeliszt édeskés, illetve a töltelék is édes. Hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjét felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, majd a lekvárt. Ezután már fakanállal dolgozzuk bele a diót.
A kosarakat tésztával "kibéleljük", egy szem magozott meggyet teszünk a közepébe. Megtöltjük a krémmel, és 180 fokon 25 percig sütjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük