Citrom torta - gluténmentes
Citrom torta - gluténmentes
Hozzávalók 6 személyre
- 6 db tojás
- 6 ek rizsliszt
- 6 ek cukor
- 3 dl Hulala
- 1 db citrom
- 4 lap zselatin
- 1 vaníliás cukor
- 1 ek porcukor
Elkészítés:
A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját és óvatosan belekeverjük a lisztet is. Sütőpapírral borított tortaformába kanalazzuk piskótát, majd előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük. A sütőpapírt lehúzzuk róla, kihűtjük.
A zselatint vízbe áztatjuk. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és a cukorral együtt lábosba tesszük. Kis lángon felolvasztjuk. Beletesszük a kinyomkodott, takaréklángon feloldott zselatint, és hűvös helyre állítjuk.
A tejszínt a vaníliás cukorral együtt kemény habbá verjük, majd a langyosra hűlt citromos zselatint is hozzáadjuk.
A piskótát, 3 lapba vágjuk, a krémmel megtöltjük, hűtőben dermesztjük.
A tejszínt habbá verjük, ha cukrozott, külön cukor nem kell hozzá, egyébként 2-3 teáskanálnyi porcukorral édesítjük. A felvert habot habzsákba kanalazzuk, és feldíszítjük a tortát. Én még citromszeletekkel is díszítettem.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept