Kakaós piskótatekercs meggyes krémmel

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tálalás előtt vegyük ki a süteményt a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Kakaós piskótatekercs meggyes krémmel

Hozzávalók 6 személyre

Hozzávalók a tésztához

  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 db tojás (közepes)
  • 12 dkg liszt
  • 1 dkg holland kakaó (1 púpozott ek)
  • 2 ek forró víz

Meggyes-mascarponekrém hozzávalói

  • 20 dkg magozott meggy (v. meggybefőtt)
  • 40 dkg mascarpone
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük tálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra. Majd csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük 1-2 percig. A lisztet keverjük össze a kakaóval, és szitáljuk habhoz, majd óvatosan forgassuk össze. Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen kenjük rá a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 12-15 perc alatt süssük készre. Egy nagyobb sütőpapírt enyhén szórjunk meg liszttel, és a sütőből kivett tésztát, rögtön fordítsuk rá, majd húzzuk le róla a sütőpapírt, és nedves konyharuhával takarjuk le. (A konyharuha éppen csak nedves legyen.) Amikor a tészta már éppen csak langyos, vegyük le a konyharuhát, és a sütőpapírral együtt tekerjük fel, és hagyjuk kihűlni.

A meggyet érdemes már előző nap kimagozni, majd 1-2 ek kristálycukorral megszórni, hogy ne legyen majd savanyú a süteménybe. Mielőtt a süteménybe tennénk, alaposan csepegtessük le. (Ízlés szerint meggybefőttel is készíthetjük.) A mascarponét keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. A Hulalát verjük kemény habbá, majd apránként keverjük a mascarponekrémhez. A kihűlt piskótát tekerjük ki, vékonyan kenjük meg a krémmel, szórjuk meg az alaposan lecsepegtetett meggyel. Ezután a maradék krém felét kenjük rá, és tekerjük fel, majd a maradék krémmel vonjuk be. Ezután reszeljünk rá csokoládét, és díszítsük meggyszemekkel. Tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

1
2

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük