Mézes ricottával töltött, grillezett kajszi

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mézes ricottával töltött, grillezett kajszi

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg ricotta
  • 40 g méz
  • 1 mk citromlé
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 4 szem kajszibarack
  • 1 tk cukor
  • 1 tk vaj
  • levendulavirágzat
  • fahéj
  • citromfűlevél
  • mazsola/aszalt szilva
Recept idők

Elkészítés:

A ricottát kikeverjük a 40 g mézzel, citromlével, citromhéjjal. Tálalás előtt a barackokat elkészítjük. A barackokat megmossuk, kettévágjuk, a magokat eltávolítjuk.
Egy serpenyőt felhevítünk, majd rászórjuk a cukrot, és hozzáadjuk a vajat. (Szerintem tárcsán, vagy grilltálcán is is készíthető.)

A barackokat a vágott oldalukkal lefelé helyezzük a vékony vajas karamellre. 2-3 percig grillezzük, közben időnként megmozgatjuk őket finoman, hogy ne tapadjanak le.
A karamellre szórjuk a finomra vágott, pár sziromnyi levendulát, hogy a barackok átvegyék az aromáját.

Tálalás: a kihűlt barackokat tálra rendezzük, majd a mézes-citromos ricottakrémet habzsákba töltjük, és a barackokra diónyi rózsát nyomunk. Fahéjjal megszórjuk, mazsolával vagy aszalt szilvadarabkákkal és citromfűlevelekkel díszítjük!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük