Mézes ricottával töltött, grillezett kajszi
Mézes ricottával töltött, grillezett kajszi
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg ricotta
- 40 g méz
- 1 mk citromlé
- 1 db citrom reszelt héja
- 4 szem kajszibarack
- 1 tk cukor
- 1 tk vaj
- levendulavirágzat
- fahéj
- citromfűlevél
- mazsola/aszalt szilva
Elkészítés:
A ricottát kikeverjük a 40 g mézzel, citromlével, citromhéjjal. Tálalás előtt a barackokat elkészítjük. A barackokat megmossuk, kettévágjuk, a magokat eltávolítjuk.
Egy serpenyőt felhevítünk, majd rászórjuk a cukrot, és hozzáadjuk a vajat. (Szerintem tárcsán, vagy grilltálcán is is készíthető.)
A barackokat a vágott oldalukkal lefelé helyezzük a vékony vajas karamellre. 2-3 percig grillezzük, közben időnként megmozgatjuk őket finoman, hogy ne tapadjanak le.
A karamellre szórjuk a finomra vágott, pár sziromnyi levendulát, hogy a barackok átvegyék az aromáját.
Tálalás: a kihűlt barackokat tálra rendezzük, majd a mézes-citromos ricottakrémet habzsákba töltjük, és a barackokra diónyi rózsát nyomunk. Fahéjjal megszórjuk, mazsolával vagy aszalt szilvadarabkákkal és citromfűlevelekkel díszítjük!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept