Szilvás gombóc

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Kicsi a melled? Akkor ezt a 8 trükköt neked is ismerned kell »

A 44 éves Vanessa Paradis nincs túl jó formában: retusálatlanul egész másképp néz ki »

Így viseld a parkakabátot, hogy nőies legyen - Imádjuk a katonai stílust! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tálaláskor a gombócokat szedjük tányérra, ha előzőleg nem magoztuk ki, akkor távolítsuk el a szilvamagokat, majd szórjuk meg fahéjas porcukorral. Ízlés szerint pedig meglocsolhatjuk még tejföllel is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • kb. 20 db szilva
  • 30 dkg krumpli
  • kb 40 dkg liszt (v. amennyit felvesz)
  • 1 db tojás (nagy)
  • 1 mk só

Forgatáshoz

  • 1 cs zsemlemorzsa (nagy)
  • 1-1,5 dl olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zsemlemorzsa pirításával kezdjük, hogy a készre főtt gombócokat a főzővízből kiszedve, rögtön bele tudjuk forgatni.

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és állandó keverés mellett pirítsuk szép aranybarnára. (Kisebb lángon pirítsuk, és kevergessük, mert a zsemlemorzsa könnyen megég.)

A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra, és enyhén sós vízben főzzük puhára.

Ezután szűrjük le, krumplinyomón nyomjuk át, (v. villával alaposan nyomjuk össze) és hagyjuk kihűlni. (Mindenképpen hagyjuk kihűlni, mert ha meleg a krumpli, akkor nagyon sok lisztet felvesz, és a tészta lágy lesz, nehéz vele dolgozni)

Amikor a krumpli kihűlt, adjuk hozzá a lisztet, a sót, és az egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (A lisztet ne egyszerre adjuk hozzá, mert lehet hogy kevesebb is elég, de ha szükséges akkor többet is tehetünk hozzá.)

Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd vágjuk fel akkora kockákra, hogy a szilvát könnyedén bele tudjuk majd csomagolni.
Ezután a tészta közepére helyezzük rá a szilvát, majd formázzuk gombóccá.

Egy nagyobb edénybe forraljunk fel bőséges mennyiségű vizet, majd óvatosan helyezzük bele a gombócokat. Várjuk meg, míg feljönnek a forrásban lévő víz tetejére, majd főzzük 5-6 percig.

A készre főtt gombócokat szűrőkanállal szedjük ki, alaposan csepegtessük le, majd óvatosan forgassuk bele az előzőleg megpirított zsemlemorzsába, és tálalásig tartsuk melegen.

1
2
Blog.hu ajánló