Kókuszos chia puding ribizlivel
Kókuszos chia puding ribizlivel
Hozzávalók 2 személyre
- (4 kisebb vagy 2 nagyobb pohárhoz)
- 4 dkg chia mag
- 5 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 4 dl kókusztej
- 2-3 ek apróra vágott mogyoró (el is hagyható)
- ribizli (ízlés szerint)
Elkészítés:
A kókusztejhez adjuk hozzá a kókuszreszeléket, és a vaníliás cukrot, majd kevergetve melegítsük forráspontig. Ezután vegyük le a tűzről, és hűtsük langyosra.
Mehet hozzá a chia mag, ízlés szerint cukor, és reszeljük hozzá a citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.
A poharakba tegyünk ízlés szerint apróra vágott mogyorót (v. mandulát) majd kanalazzuk rá a pudingot. (Ki is hagyhatjuk a mogyorót, de szerintem ennyi ropogóság igazán jól illik hozzá.)
Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, majd ízlés szerint szórjuk meg leszemezett ribizliszemekkel, és kókuszchipsszel. Az édes, kókuszos pudinghoz nagyon jól illik a savanykás ribizli, és a pohár alján megbújó ropogós mogyoró.

