Gyümölcsös kastélytorta csokilapokkal

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Kicsi a melled? Akkor ezt a 8 trükköt neked is ismerned kell »

A 44 éves Vanessa Paradis nincs túl jó formában: retusálatlanul egész másképp néz ki »

Így viseld a parkakabátot, hogy nőies legyen - Imádjuk a katonai stílust! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár sok munka van vele, a látványa és az íze mindenért kárpótol. Bármilyen gyümölccsel készíthető, bármilyen alkalomra kiváló.

Hozzávalók 12 személyre:

Piskótához

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor

Krémhez

  • 20 dkg cukor
  • 9 dl tejszín

Díszítéshez

  • 30 dkg ét- vagy fehércsokoládé
  • gyümölcsök ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A kakaót lekeverjük a liszttel, a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét a cukor 1/3-ával kemény habbá verjük, majd a sárgáját a többi cukorral jól kihabosítjuk.
A fehérjéből keveset a sárgájához téve jól fellazítjuk, majd óvatosan több részletben hozzákeverjük a fehérjehabot a sárgájához.
Ezután szitáljuk hozzá a kakaós lisztet és keverjük el óvatosan.
Sütőpapírra rajzolunk 22 cm átmérőjű köröket, szám szerint 5 db-ot, mert 5 lapot sütünk.
A tésztát ezért értelemszerűen 5 részre osztjuk és a 22 cm-es körnél nagyobb átmérőben kenjük szét.
180 fokon sütjük 10-12 percet laponként.
Amikor megsült, a karikával kivágjuk a körünket.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni a lapokat.

A krémhez a cukrot karamellizáljuk, amíg teljesen el nem olvad, majd ha kész, lassan, óvatosan belecsurgatjuk – és közben keverjük – a 2 dl habtejszínt.
Addig keverjük és melegítjük, amíg felolvad az összes esetleges darabka.
Ezután teljesen kihűtjük.

Ha kihűlt, akkor felverjük kemény habbá a maradék 7 dl tejszínt, ebből keveset kivéve a karmellhez teszünk és simára keverjük, lazítjuk vele.
Majd ezt belekeverjük a felvert tejszínbe.
Ezzel a tejszínnel töltjük a lapokat.
Ne töltsük vastagon, maximum a lapjaink vastagságának megfelelő mértékben.
Körben is krémmel kenjük, majd hagyjuk hűlni 1 órát.
A csokilapokat temperált csokiból kell készíteni.
200 grammot olvasszunk fel mikróban. Kb. 10 másodpercenként érdemes átkeverni, mert könnyen megég, és akkor visszafordíthatatlanul károsodik.
Ha felolvadt, elkeverjük benne az apróra vágott maradék 10 dkg csokit. És kenhetjük is írásvetítő fóliára. 9 cm magas csokilapokra volt szükségem - mérjük le a torta magasságát, és hagyjunk rá egy centit - tehát ennél szélesebben kentem el a csokit vékonyan (2-3 mm) egy spatula segítségével.
Aztán hagyjuk, hogy megdermedjen. Ha megszilárdult, akkor egy nagy éles késsel a kívánt méretre vágjuk őket. Először a torta magasságánál némiképp nagyobb sávra vágjuk, aztán függőlegesen 3-4-5 cm széles lapokat vágunk.
A krémmel körbekent torta köré a csokilapokat egymással fedésben rakjuk körbe.
Átkötjük egy masnival, és ízlés szerinti gyümölcsökkel díszítjük a tetejét.

Blog.hu ajánló