Ledvendulás, mascarponés tortácska
A neten találtam ennek a receptnek egy szedres formáját leírás nélkül, így nem tudtam pontosan, hogy így kellett-e elkészíteni, de így (kis gyümölcsmódosítással) nekem bevált. :)
Ledvendulás, mascarponés tortácska
Hozzávalók 4 személyre
Az alaphoz
- 100 g olvasztott vaj
- 1 evőkanál kakaópor
- 25 dkg darált keksz
A krém 1-hez
- 2 evőkanál cukor
- 250 g mascarpone
- 1 bögre meggy turmixolva
- _A krém 2-höz_
- 100 g fehércsokoládé
- 1 evőkanál zselatinfix
- 150 g habtejszín
- 0,5 dl levendulaszörp
Elkészítés:
Az alaphoz tartozó hozzávalókat összekeverjük és egy tortaforma aljába nyomkodjuk. Lehet nagy a forma, akkor olyan lesz a süti, mint a képen.
A meggyet leturmixoljuk, hozzáadjuk a cukrot és a mascarponéhoz keverjük.
A habtejszínt felverjük, belecsurgatjuk a vízgőzön olvasztott fehércsokit, a levendulaszörpöt és a zselatinnal fixáljuk.
A krémeket rétegezzük, és pár órára hűtőbe tesszük. Isteni lesz! :)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept