Patisszon zöldséges-sajtos töltelékkel

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Minden idők leghülyébb sminktrendjei, amiket ne próbálj ki soha az életben »

Így tisztítsd és ápold a velúrcsizmát, hogy sokáig újszerű maradjon »

Így hordd télen a nőies, élénk színeket: mindenki felfigyel rá, ha nem szürkében vagy! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db zsenge patisszon
  • 1 db sárgarépa (nagy)
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dkg rizs
  • 10 dkg sajt (pl. gouda, trappista..)
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors
  • csipet szerecsendió
  • kakukkfű
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
Recept idők

Elkészítés:

Karalábévájóval vájjuk ki a patisszon magját és a húsát úgy, hogy a belseje kissé vastagabb maradjon. A mag nélküli részét pedig tegyük félre a töltelékhez.
Ezután alaposan sózzuk meg a belsejét, és hagyjuk állni, hogy a só jól átjárja, közben pedig készítsük el a tölteléket.
A sárgarépát és a sajtot vágjuk fel apró kockákra. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet is aprítsuk fel. A rizst enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük, és alaposan csepegtessük le.
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni.
Pár perc után adjuk hozzá az apró kockára vágott sárgarépát, majd a kivájt patisszondarabkákat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval és kakukkfűvel, majd pároljuk roppanósra.
Ezután adjuk hozzá a zöldborsót, és pároljuk még pár percig, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük langyosra.
Amikor a zöldségek langyosra hűltek, adjuk hozzá az előzőleg puhára főzött rizst, az apróra vágott sajtot és a petrezselyemzöldet, facsarjuk rá a citromlevet, majd keverjük össze.

Az előzőleg besózott patisszonokat fordítsuk fel, hogy kifolyjon belőlük a sózástól keletkezett víz.

Ezután töltsük meg a töltelékkel, majd helyezzük egymásmellé egy tepsibe. Öntsünk alá kb. 1,5 dl vizet, majd fóliával fedjük le.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és kb. 45 perc alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd rakjuk vissza a sütőbe, és kb. 30 perc alatt süssük készre.

1
2
Blog.hu ajánló