Köménymagos kelkáposzta sült debrecenivel

Nyereményjáték

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

összesen 5 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: helyiek fedezték fel véletlenül a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

beauty and style

Mintás, meleg pulcsik 6 ezer forint alatt - Csinos és kényelmes mind »

A legszebb körömminták ősz végére, tél elejére: magadnak is elkészítheted »

Kényeztető fürdőbomba házilag: hideg, téli estéken a legjobb barátod lesz »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 6 db debreceni
  • 1 db kisebb kelkáposzta
  • 2 db vöröshagyma (nagy)
  • 3 dl csirkealaplé
  • 2 dl tejföl
  • 2 tk egész köménymag
  • só (ízlés szerint)
  • 2 tk magos dijoni mustár
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Forrósítsunk fel 1 ek olajat, tegyük bele a kolbászokat, és pár perc alatt süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre. (Sütés közben többször forgassuk meg, hogy egyformán süljön.)

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A káposztát vágjuk fel 6 részre úgy, hogy a torzsája összefogja a leveleket.

A maradék olajat és a vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, szórjuk meg sóval, majd néha megkeverve pároljuk aranybarnára.

Ezután a hagymát szórjuk meg a köménymaggal, majd pirítsuk együtt 1-2 percig.

Ezután tegyük rá a káposztaszeleteket, öntsük fel az alaplével, fedjük le és pároljuk pár perc alatt puhára a káposztát, majd óvatosan szedjük ki egy tányérra.

A visszamaradt hagymás szafthoz adjuk hozzá a tejfölt és a mustárt, forraljuk össze, majd tegyük bele a káposztát, és a sült kolbászt is. Ezután főzzük pár percig, hogy a szaft kissé besűrűsödjön, és az ízek összefőjenek. (Közben többször rázogassuk meg, de keverni nem szabad, mert különben összetörik a káposzta.)

Közben ízlés szerint készítsük el a krumplipürét, vagy esetleg rizst, kuszkuszt......

Tálaláskor kanalazzunk a tányérba pár kanál hagymás-szaftot, helyezzük rá a káposztát, a kolbászt, és a krumplipürét, majd úgy kínáljuk.

1
2
Blog.hu ajánló