Sárgabarackkrémleves
Nagyon sok finom, korai sárgabarackunk van minden évben. A lekvár befőzése után a maradékból mindig sütemények készülnek, de néha nem árt, ha valami másfajta hűsítő készül belőle. :)
Sárgabarackkrémleves
Hozzávalók 6 személyre
- 50 dkg barack (héj és mag nélkül)
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor (ízlés és barack függő)
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 rúd fahéj
- 1 csapott evőkanál vaníliás puding
- 4 dl tej
- 2 dl tejszín (30%-os)
Elkészítés:
A barackot meghámozzuk. A legegyszerűbb módja, ha vizet forralunk, pár másodpercre beledobjuk a barackokat, majd átszedjük hideg vízbe és egy mozdulattal le tudjuk húzni a héját. Kimagozzuk és megszórjuk a vaníliás cukorral.
A vajat megolvasztjuk, a cukrot benne megkaramellizáljuk.
Ráöntjük a barackot, alaposan elkeverjük, majd felöntjük tejjel.
Beledobunk egy rúd fahéjat és összerottyantjuk.
Igazából kihagyhatjuk a keményítőt belőle, mármint a pudingport,de ha nem hagyjuk ki, akkor a 30%-os tejszínben elkeverjük a port, és merünk hozzá pár kanállal a levesből.
Aztán az egészet beleöntjük a levesbe, és besűrítjük folyamatosan kevergetve.
Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe téve hűtsük le teljesen.
Ha kihűlt, tálaláskor felvert tejszínhabból galuskákat készítünk két kanál segítségével.
Száraz serpenyőben mandulaszeleteket pirítunk, és utána ha van kedvünk a megtört barackmagokat is megpiríthatjuk, persze csak a blansírozásuk után.
Törjétek meg, és héjazzátok le, nem fogjátok megbánni, nagyon finom a barackmag, nemcsak önmagában, nyersen, de pirítva is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept